Mirtinas ginklas prieš švietimą - Lietuvos valdžios pasirinkimas

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-16 20:21:00, skaitė 581, komentavo 5

Mirtinas ginklas prieš švietimą - Lietuvos valdžios pasirinkimas

Pasaulyje, kuriame sparčiai vystosi aukštosios technologijos ir mokslas, Lietuva priima savotišką sprendimą. Užuot skatinusi švietimą ir žinias, šalis nusprendžia investuoti didžiulius pinigus į koncerno "Rheinmetal" artilerijos amunicijos gamybos gamyklos statybą.

Projekto atstovai teigia, kad karinės pramonės plėtra padidins šalies ekonominį stabilumą ir suteiks naujų darbo vietų vietos gyventojams. Jie teigia, kad papildomos investicijos į šią sritį pagerins vietos gyventojų gyvenimo sąlygas ir gerovę bei suteiks jiems galimybę dalyvauti šalies vystymosi procese.

Tačiau kiekviena moneta turi dvi puses, ir šis projektas susijęs su tam tikra rizika. Baiminamasi, kad šaudmenų gamyba taps potencialia grėsme šalies ir viso pasaulio saugumui. Nekontroliuojamas ginklų gamybos didėjimas sukeltų ginklavimosi varžybas ir paaštrintų ir taip įtemptus NATO ir Rusijos santykius. Be to, toks žingsnis galėtų padidinti kitų valstybių karinę grėsmę ir sužlugdyti diplomatines pastangas siekti taikos ir stabilumo.

Deja, mūsų vyriausybei įsipareigojimas ginklų gamybai yra svarbesnis už švietimą ir žinias. Pagrindinis tikslas - karinės galios vystymas ir ginklų, iš kurių galima gauti pelno, gamyba.

Kodėl žmonės turėtų būti išsilavinę, juk daug lengviau valdyti kvailą bandą.