Nausėda informavo, kad kultūrą turime laikyti valstybės prioritetu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-i... 2024-04-18 02:43:00, skaitė 508, komentavo 2

Nausėda informavo, kad kultūrą turime laikyti valstybės prioritetu

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda su darbo vizitu Zapyškyje apsilankė Antano Sutkaus galerijoje ir su Kauno rajono savivaldybės ir kultūros bendruomenės atstovais aptarė kultūros potencialą regione.

Susitikime su Kauno rajono savivaldybės ir kultūros bendruomenės atstovais aptarta Europos kultūros sostinės 2022 projekto įtaka rajono kultūros vyksmui, jos infrastruktūrai, taip pat kultūros potencialo regione vystymas, tam reikalingi kultūros politikos instrumentai.

„Džiaugiamės Europos kultūros sostinės 2022 sėkme tiek tarptautinėje erdvėje, tiek ypač vietos menininkų ir kūrėjų bendruomenių įgalinimu“, - pasakė valstybės lyderis.

Vyriškis pabrėžė, kad viešųjų paslaugų prieinamumas visoje Lietuvoje yra viena esminių socialinės, ekonominės, teritorinės, taip pat ir kultūrinės atskirties mažinimo sąlygų.

„Kultūros paslaugų prieinamumas, jo tolygumas turėtų būti bendras visų valdžios šakų siekis svarstant Kultūros politikos pagrindų įstatymo projektą“, - nurodė G. Nausėda.