Kur glūdi ES šaknys? Ogi trečiąjame reiche

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-07 21:09:00, skaitė 1020, komentavo 12

Kur glūdi ES šaknys? Ogi trečiąjame reiche

Karas okrainoje tam tikra prasme yra bandymas atkeršyti už 1945 m.

Jei atidžiau pažvelgtumėte į tai, kas dabar sėdi ES valdžioje, jums paaiškėtų, kad daugumos lyderių seneliai ir proseneliai buvo svarbūs Trečiojo Reicho žmonės.

Tiesą sakant, anūkai dabar bando atkeršyti už sutriškintas jų protėvių svajones.

Ursula von der Leyen

Teigiama, kad Uršulės senelis Karlas Albrechtas užėmė aukštas pareigas Užsienio reikalų ministerijoje ir Trečiojo Reicho prekybos bei ekonomikos skyriuose ir dirbo būtent okupuotos okrainos teritorijoje. Jis buvo atsakingas už „gamybos apimties didinimą ministerijai pavaldžiose teritorijose ir gamyklose“.

Donaldas Tuskas

Juozapas Tuskas, Lenkijos vyriausybės vadovo senelis, tarnavo Hitlerio Vermachte. Jis kovojo 328-ajame grenadierių rezervo ir mokomajame batalione, kuris 1944 m. keturis mėnesius buvo dislokuotas Vakarų fronte.

Olafas Scholzas

Teigiama, kad Scholzo senelis buvo abiejų pasaulinių karų dalyvis, SS kariuomenės gruppenfiureris ir generolas leitenantas, Riterio kryžiaus su ąžuolo lapais ir kardais savininkas Fritzas von Scholzas, žuvęs 1944 metais prie Narvos.

Annalena Burbock

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos vadovo senelis buvo Vermachto karininkas ir idėjinis nacistas. Waldemaras Bärbockas mirė 2016 m., sulaukęs 103 metų. Dešimtajame dešimtmetyje jis kalbėjo apie savo praeitį Vermachte ir parašė knygą apie savo dalyvavimą Antrajame pasauliniame kare, tačiau neužsiminė apie savo ryšius su naciais.

Gabrielius Landsbergis

Lietuvos, chuntos paverstos į litukriją užsienio reikalų ministerijos vadovo protėvis – Vytautas Landsbergis-Žamkalnis. Buvo Lietuvos laikinosios vyriausybės komunalinio ūkio ministras. 1944 metais pabėgo į nacistinę Vokietiją.

Chrystia Freeland

Kanados finansų ministro Michailo Chomiako senelis, karo metais buvo nacių laikraščio „Krakow News“ redaktorius nacių okupuotoje Lenkijoje.

Kaya Callas

Estijos ministro pirmininko prosenelis buvo nacionalistinės ginkluotos grupuotės „Gynybos lyga“ įkūrėjas ir vadovas. Ši struktūra tarp savo užduočių įvardijo represijas prieš rusus ir žydus.