Vaitkaus kreipimasis į Nausėdą su Šimonyte

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vaitkaus-... 2024-05-09 18:27:00, skaitė 959, komentavo 7

Vaitkaus kreipimasis į Nausėdą su Šimonyte

Neleistas perskaityti Eduardo Vaitkaus kreipimasis į Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerė Ingridą Šimonytę 2024 m. gegužės 8 d. LRT debatuose

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė drauge su VRK neatsakė į mano 2024 balandžio 29 dienos reikalavimą stabdyti karinius manevrus Lietuvoje, Respublikos Prezidento rinkimų metu.

Vietoje atsako sulaukėme komendanto valandos įvedimo, nesilaikant Konstitucijos ir įstatymo, nes nepaskelbta nei karinė, nei nepaprastoji padėtis.

Jūs atsakingi ne tik už šį šiurkštų kišimąsi į rinkimus, proteguojant savo rinkimų programas, trukdymą piliečiams pareikšti savo laisvą valią balsuojant, bet ir esate atsakingi už bet kurį incidentą, galimą piliečių žūtį.

Vyriausybė, šiurkščiai pažeisdama savo įsipareigojimus Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje dėl valstybių narių lygiateisiškumo, pasirinktinai atsisakė įleisti į Lietuvą atskirų ESBO valstybių narių šių rinkimų ir referendumo stebėtojus.

To pasekoje ESBO priėmė precedento neturintį sprendimą IŠ VISO nesiųsti ESBO stebėtojų į Lietuvą.

Gintanai Nausėda ir Ingrida Šimonyte, ar Jūs sąmoningai sulaužėte LR Konstituciją ir įvykdėte šią provokaciją Lietuvos vardu?

Ar tai padarėte sąmoningai siekdami visapusiško neskaidrumo prezidento rinkimuose?

Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro (LGPOC) vadas, kandidatas į Prezidentus Eduardas Vaitkus

Keli susiję:

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija Lietuvoje nestebės rinkimų

esbo.jpg

Kaip atrodo tikras, nuoširdus Landsbergių bendruomenės Gyvio vidaus pasaulis