Su meile iš Lietuvos,.. kulkosvaidžiai Ukrainai

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/02/su-m... 2017-02-03 08:43:58, skaitė 3393, komentavo 0

Su meile iš Lietuvos,.. kulkosvaidžiai Ukrainai


Lietuvių specialistų atvirai išsakytas nusivylimas

Netyčia aptikome žinutę Facebook socialiniame tinkle, rašytą mūsų (Lietuvos) karo specialistų Ukrainos klausimais ir nutarėme ja pasidalinti su jumis, mūsų skaitytojai. Kadangi ta žinutė gan ilga ir susideda iš dviejų dalių – ukrainietiškosios ir lietuviškos, – tai abi jas ir pateikiame čia. Lietuviškoji gan trumpa – paveikslėlis, o žemiau jo bus paaiškinamasis straipsnio-padėkos vertimas iš ukrainiečių informacinio tinklapio, kuriame jie dėkoja Lietuvai už labai konkrečius ginklus – kulkosvaidžius. Kulkosvaidžiai Ukrainai, su meile, iš Lietuvos…
infa.lt redakcija

„Kiek buvo kalbų apie letalinės (nešančios mirtį) ginkluotės Ukrainai tiekimo iš JAV. Visų epinių batalijų šios problematikos tema net neatsimenu…. O tuo tarpu, kol minima tema daugeliui išlieka raudona lempute, slepiančia saugiklius su šaknimis, ne tokia jau ir tolima ir tuo labiau esanti ne už vandenynų šalis Lietuva padeda mūsų kovai ne tik politinėje arenoje, bet ir karinėje“, – rašoma ukrainiečių sprotyv.info tinklapyje (rusiškai).

Ir taip, pasak ginklų kontrolės ir kovos su terorizmu Departamento prie Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos (Išversta pažodžiui, nors tokio Departamento mes Lietuvoje neradome – gal jis įslaptintas?) ataskaitos, pereitais metais į Ukrainą buvo eksportuota 146 vienetai šaunamųjų ginklų, o konkrečiai: 86 vienetai DshK 12,7 mm kulkosvaidžių ir 60 KPVT 14,5mm kulkosvaidžių.

Iš tiesų, minima sistema kalba apie daugelį dalykų. Ir jeigu nesikoncentruosime į palaikymo tezę, tai galima į pirmą planą ištraukti jau seniai jaudinantį ekspertų protus klausimą apie tai, kad tos ar kitos ginkluotės trūkumo sąlygomis, jos galima nusipirkti buvusio soc-lagerio šalyse. Ir iš tiesų, juk daugelis buvusių tarybinių šalių Rytų Europoje pereina į NATO standartus. Pavyzdžiui, vietoje Ukrainai perduotų kulkosvaidžių Lietuva nusipirko belgiškus M2HB.

Ir keista dar tai, jog apie šį tiekimą aš nemačiau pranešimų žiniasklaidoje… Apie 150 tonų šaudmenų, taip, buvo minėta, o štai apie kulkosvaidžius, be to nemažą partiją – ne. Nesuprantama, kam tas slaptumas, jei informacija vis tiek pasirodė JT registre, o štai papildoma tokio palaikymo demonstracija būtų visai ne pro šalį!

Ačiū, Lietuva! Tautos jėga vienybėje!

Taigi, kam tas slaptumas? Juk kai darbo imasi tokie profesionalai, apie kuriuos čia neparašyta, apie slaptumą galima tik pasvajoti. Kodėl mirtini ginklai, kai jie tiekiami Ukrainai, tiekiami paslapčiomis?

šaltinis: infa.lt