Istorinis teisingumas yra labai svarbi nacijos išlikimui sąlyga

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://www.facebook.com/profi... 2017-05-03 17:36:01, skaitė 2727, komentavo 0

Istorinis teisingumas yra labai svarbi nacijos išlikimui sąlyga

Istorinis teisingumas yra labai svarbi nacijos išlikimui sąlyga. Lemtingai svarbi. Tik teisingas, objektyvus istorijos pateikimas ir adekvatus jos suvokimas stiprina tautą, sukuria tautos sąmonėje stabilius elgesio modelius, kurie padeda išsaugoti nacijos gyvybingumą sunkių išbandymų metu.

Ir priešingai, istorijos klastojimas, jos iškraipymas, sukuria masinėje sąmonėje nestabilumo jausmą, laikinumo ir nereikšmingumo stereotipą, diegiamas savanaudiškumo ir vartojimo elgesio algoritmas. Šiam stereotipui pasiekus kritinę masę, tauta nebe sugeba apsibrėžti gyvybiškai svarbių prioritetų, planuoti, kurti, kovoti ir rūpintis dėl ateities, kadangi parazitinis individualizmas liepia nebesieti savo likimo su visuomene, su jos likimu, perspektyva ir skatina skubėti kuo daugiau gyventi savo malonumui ir visuomenės sąskaita, eliminuojamas atsakomybės už savo veiksmus jausmas ir tuo pačiu atimamas iš asmens gebėjimas priimti konstruktyvius, socialiai atsakingus ir tuo pačiu individui išlikti svarbius sprendimus.

Tai yra vakarietiška tradicija, anglosaksų kolonijinės "minkštosios" ekspansijos ideologinis pagrindas - čiabuviai, gudriai vadovaujami kolonizatorių ir jų vietinių pakalikų, patys save naikina atsisakydami savo tradicijų, kultūros, amžiais patikrintų elgesio taisyklių, empatijos, solidarumo, kolektyvizmo, užuojautos artimam ir nesavanaudiškos pagalbos geram savo bendrapiliečiui. Ypač pasistengė naikinant tradicines lietuvių tautos vertybes apsišaukėliai "patriotai" - konservatoriai, liberalai, socdemai, tautininkai ir kiti nacionalistai, kurie visais įmanomais būdais klastoja istoriją, draudžia pozityviai nušviesti tarybinį laikotarpį, kurio metu lietuvių tauta vystėsi sparčiausiai savo istorijoje.

Konservatoriai tikisi, kad drausdami, meluodami ir klastodami Lietuvos istoriją, jie išsilaikys ilgiau prie valdžios lovio, ilgiau galės nebaudžiamai plėšikauti, gyventi tautos sąskaita, tarnauti JAV globalistų interesams. Tiesa anksčiau ar vėliau nugali, ir tada konservatoriai ir kiti "patriotai" rauda, kad už jų nusikaltimus buvo pagaliau atlyginta Teisingumu, lygiai tokia pačia "šoko" terapija, kokią jie padarė tautai 1990 metais ir tebedaro iki šiol.

1945 metai gegužės 2 d. Tarybinė armija tik paėmusi šturmu Berlyną ir Reichstagą mieste pastatė lauko virtuves, iš kurių "laukiniai barbarai" dalino maistą "šviesiesiems" ir alkaniems vokiečiams. Kas nors pamena nors vieną panašų atvejį iš fašistų, britų, jankių okupacijų praktikos?...