Visuomenės degradacija. Amerikiečio pamąstymai

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/visuomenes-... 2017-07-04 09:16:07, skaitė 4334, komentavo 1

Visuomenės degradacija. Amerikiečio pamąstymai

Praeitą savaitę pirkau sumuštinį Burger King’e už 1,58 dolerio. Kasininkė paėmė mano 2 dolerius, o aš pasikarapščiau piniginėje, ištraukiau 8 centus ir padaviau jai. Pardavėja stovėjo su tais centais rankoje, spoksodama į kompiuterio ekraną. Pajutau jos diskomfortą ir pamėginau paaiškinti, kad dabar ji gali man duoti 50 centų grąžos. Pardavėja pasikvietė į pagalbą vadybininką…

Kodėl apie tai kalbu?

Kaip evoliucionavo matematikos dėstymas?

1. Matematika šeštame dešimtmetyje. Medkirtys parduoda sunkvežimį medienos už 100 dolerių. Gamybos savikaina – 4/5 kainos. Koks jo pelnas?

2. Matematika septintame dešimtmetyje. Medkirtys parduoda sunkvežimį medienos už 100 dolerių. Savikaina yra 4/5 kainos arba 80 dolerių. Koks jo pelnas?

3. Matematika aštuntame dešimtmetyje. Medkirtys parduoda sunkvežimį medienos už 100 dolerių. Savikaina siekia 80 dolerių. Ar gavo jis pelno?

4. Matematika devintame dešimtmetyje. Medkirtys parduoda sunkvežimį medienos už 100 dolerių. Savikaina siekia 80 dolerių, pelnas – 20 dolerių. Jūsų užduotis – pabraukti skaičių 20.

5. Matematika dešimtame dešimtmetyje. Medkirtys iškirto gražų mišką, dėl to, kad jis egoistas ir nesirūpina aplinka, kurioje gyvena gyvūnai, jam nusispjauti į mūsų miškus. Jis daro tai, kad susižertų 20 dolerių pelną. Ką manote apie šį uždarbio būdą? (Tema aptarti klasėje: kaip jaučiasi paukščiukai ir voveraitės, kai medkirtys nukirto jų namus? Teisingų atsakymų nėra, ir jeigu jums norisi verkti – tai normalu).

6. Matematika pirmame XXI amžiaus dešimtmetyje. Jeigu jūs turite ypatingų poreikių arba jaučiate, kad tai susiję su rase, odos spalva, lytimi, seksualine orientacija, amžiumi, prisiminimais apie vaikystę, kriminalą – galite uždavinio nespręsti.

7. Matematika 2015 metais. Un chakero vende una kartada de maderapara 100 peso. El kosto de la recepsii 80 peso. Kuanto dinero cha chečo?