Tyrimas: švedų požiūris į imigraciją blogėja greičiausiai

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2017/0... 2017-09-19 23:28:45, skaitė 1020, komentavo 0

Tyrimas: švedų požiūris į imigraciją blogėja greičiausiai

Tyrimas: švedų požiūris į imigraciją blogėja greičiausiai

Tarptautinės tyrimų kompanijos IPSOS atliktas tyrimas, kuriuo siekta išsiaiškinti, kaip keičiasi požiūris į imigraciją 25 skirtingose šalyse, parodė, jog vertinimai prastėja.

Pasak šio tyrimo, daugiau nei keturi iš dešimties apklaustųjų mano, kad imigracija pakeitė šalį, kurioje jie gyvena, ir šie pokyčiai jiems nepatinka, o dvigubai daugiau respondentų yra įsitikinę, kad imigracija turėjo bendrai neigiamą poveikį.

Kad imigracija padarė teigiamą įtaką šaliai, manė vienas iš penkių (21 proc.) apklaustųjų, tačiau du iš penkių (42 proc.) yra įsitikinę priešingai. Labiausiai pozityvios šiuo klausimu yra Saudo Arabija, Indija ir Didžioji Britanija, o labiausiai negatyvios – Turkija, Italija, Vengrija ir Serbija.

Didžiausią pokytį teigiama kryptimi parodė britai ir amerikiečiai, o didžiausias pokytis neigiama kryptimi užfiksuotas Švedijoje – čia tik 25 proc. dabar mano, kad imigracija turi teigiamą poveikį, o prieš šešerius metus tokių būta 37 proc.

Maždaug pusė, arba 48 proc., iš visų apklaustųjų mano, kad atitinkamoje šalyje yra per daug imigrantų. Beveik tokia pat dalis, 49 procentai, jaudinasi, kad imigracija sukelia per didelį spaudimą socialinėms sistemoms. Pagal šį punktą ir vėl išsiskiria Švedija, kur dabar dėl to nerimauja 56 proc., o ankstesniame tyrime tokių buvo 40 proc.

Tik trys iš dešimties mano, kad imigracija daro atitinkamą šalį įdomesne vieta gyventi.

Požiūris į prieglobsčio prašytojus irgi keičiasi: 39 proc. apklaustųjų norėtų visai jiems uždaryti sienas, o 59 proc. yra įsitikinę, jog šiais srautais naudojasi ir teroristai, norintys pakliūti į Vakarus. 53 proc. netiki, kad dauguma atvykstančiųjų iš viso yra pabėgėliai ir laiko juos ekonominiais migrantais.

Pagal samnytt.se parengė  Daiva Jakubonienė