Žaliojo valstiečio iniciatyvą konservatoriai vertina pozityviai ir siūlo papildymų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/zalioj... 2017-10-14 14:42:21, skaitė 870, komentavo 0

Žaliojo valstiečio iniciatyvą konservatoriai vertina pozityviai ir siūlo papildymų

screen-shot-2017-10-14-at-09-03-33.png
Konservatoriai Ž. Pavilionis ir L. Kasčiūnas.

Konservatoriai pozityviai vertina žaliųjų valstiečių Juknevičiene tituluojamo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako iniciatyvą suburti komisiją dėl verslo grupių daromos įtakos politikams ir siūlo į darbotvarkę įtraukti papildomų klausimų.

„Pozityviai vertindami NSGK pirmininko V. Bako iniciatyvą įsteigti parlamentinę komisiją, tirsiančią Lietuvos ir užsienio verslo grupių daromą įtaką politikams, konservatoriai Žygimantas Pavilionis ir Laurynas Kasčiūnas siūlo į komisijos tyrimo darbotvarkę įtraukti ir šiuos klausimus:

1. Kurie fiziniai ir juridiniai asmenys Lietuvoje atstovauja / atstovavo Rusijos koncernui „Rosatom“ ir jo dukterinėms įmonėms, tokioms kaip: ASE, „Rosatom Overseas“, „Nuken Technologies“?

2. Kokį vaidmenį atstovaujant „Rosatom“ Lietuvoje atlieka įmonė „Bridge Capital“ ir jos partneris Jonas Tamulis?

3. Kiek kartų Darius Janulevičius lankėsi Europos rekonstrukcijos ir plėtros banke Londone? Ar jį lydėjo J. Tamulis? Ar buvo diskutuojama dėl „Rosatom“ ir Ignalinos atominės elektrinės (IAE) bendros įmonės įkūrimo, siekiant dalyvauti kitų atominių elektrinių posovietinėje erdvėje uždarymuose?

4. Su kuriais Lietuvos politikais ir valstybės pareigūnais J. Tamulis bandė užmegzti / palaiko ryšius?

5. Kurie Lietuvos fiziniai ir juridiniai asmenys dalyvavo derybose su „Rosatom“ dėl elektros tiekimo iš atominių elektrinių Astrave ir Baltijske?

6. Ar Ignalinos atominės elektrinės direktorius D. Janulevičius, kaip privatus asmuo, derėjosi su „Rosatom“ ir bandė pretenduoti į elektros tiekimo įmonės iš Astravo ir Baltijsko elektrinių vadovo pareigas?

7. Ar tiesa, kad apie šiuos D. Janulevičiaus veiksmus buvo informuotas tuometinis premjeras Algirdas Butkevičius?

8. Ar tarpininkaujant Seimo nariui Mindaugui Basčiui IAE teritorijoje įvyko tuometinio premjero A. Butkevičiaus susitikimas su „Rosatom Overseas“ vadovais?

9. Ar IAE uždarymo projekte dalyvavo fiziniai ar juridiniai asmenys, susiję su Astravo atominės elektrinės (AE) projektu?

10. Ar UAB „Ekobana“ ir „Vilstata“, kurios dalyvauja IAE uždarymo projekte B19-2, palaiko ryšius su „Rosatom“, taip pat su Astravo AE vadovais?“, - sakoma konservatorių pranešime visuomenei.