Atskleistas stulbinantis Rusijos kišimosi į JAV politiką mastas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/atskle... 2017-11-03 08:55:58, skaitė 1216, komentavo 2

Atskleistas stulbinantis Rusijos kišimosi į JAV politiką mastas

screen-shot-2017-11-03-at-08-40-42.png

Vašingtone paviešinti Rusijos pirkti skelbimai feisbuke atskleidžia plataus masto kampaniją didinti įtampą prieš Amerikos prezidento rinkimus ir kiršinti rinkėjus.

Atstovų rūmų ir Senato žvalgybos komitetų nariai klausinėjo didžiausių socialinių tinklų atstovų, kodėl jiems prireikė metų pripažinti kišimosi mastą.

Kongrese paskelbta tik maža dalis iš 3 tūkst. skelbimų, kurie prieš rinkimus pasiekė beveik 130 mln. amerikiečių. Visa reklama skirta skaldantiems klausimams, kur tik įmanoma sukiršinti visuomenę: ginklai, rasizmas, imigracija.

Be to, Rusijos veikėjai prirašė per 80 tūkst. Amerikai skirtų įrašų vien feisbuke, 120 tūkst. vaizdų paskelbė instagrame. Twitteris aptiko per 2,5 tūkst. paskyrų.

Kongresmenai dvi dienas piktai klausinėjo „Facebook“, „Twitter“ ir „Google“ atstovų, kodėl jie pro pirštus žiūrėjo į priešišką veiklą, nors 470-mt Rusijos veikėjų už kone visus skelbimus sumokėjo rubliais.

Dažnais skelbimais siekta padėti Donaldui Trampui (Donald Trump), bet Rusija sėjo platesnę sumaištį: pirko agitaciją ir prieš D. Trumpą, ir prieš kitus kandidatus, ir prieš visus politinius judėjimus. Pastangos dažnai buvo tiksliai nutaikytos į konkrečias grupeles.

Šaltinis: lrt.lt