L. Dambrauskas: Landsbergio Lietuva yra pasityčiojimas iš rezistentų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/ldambr... 2017-11-10 21:35:34, skaitė 1984, komentavo 2

L. Dambrauskas: Landsbergio Lietuva yra pasityčiojimas iš rezistentų

screen-shot-2017-11-10-at-13-29-28.png
Konservatorius V. Landsbergis. Nuotr. facebook.com

Buvęs politinis kalinys – mirtininkas Liudas Dambrauskas savo dienoraščiuose gan įžvalgiai ir šmaikščiai charakterizavo buvusį Aukščiausiojo Sovieto pirmininką, daugeio prizų nugalėtoją, konservatorių patriarchą  prof.  Vytautą Landsbergį:

„Žinoma, kiek jis konkrečiai Lietuvai yra pakenkęs, vargu ar kam nors pavyks nustatyti. Tačiau šiandienė jo „patriotinė“ veikla, persunkta vaidybinės „neapykantos“ KGB organams ir rusams, man asmeniškai atrodo maskuojanti.

Keistai skamba Landsbergio „tėviški“ įspėjimai apie besiveržiančią Rusijos įtaką į mūsų valstybę ir keliančią grėsmę mūsų nepriklausomybei.

Ypač Landsbergis neabejingas tiems politikams, kurie išdrįsta kritikuoti jo Konservatorių partiją ir nenori pripažinti jo paties tautos patriarchu.

Savo kritikus laiko Rusijos agentais ir dabartinės nepriklausomybės priešais.

Kartais jo neapykanta savo kritikams peržengia visas politinės tolerancijos ribas, tampa patologine, o jo šalininkams sukelia patriotinę ekstazę. Kas gali tuomet išdrįsti suabejoti V.Landsbergio patriotizmu ir pasiaukojimu tarnauti Lietuvai?

Tik gaila, kad jo šalininkai visiškai nesuvokia, kokiai Lietuvai Landsbergis tarnauja. Landsbergio Lietuva – ne ta, už kurią Lietuvos partizanai savo gyvybę paaukojo. Landsbergio Lietuva yra pasityčiojimas iš rezistentų. Jo Lietuva yra įteisinto valstybinio banditizmo, bedarbių, skurdžių, savižudžių Lietuva. Jo Lietuva šaukiasi NATO prieš savo liaudį. Landsbergio klaną sudaro tik ištikimi jo pataikūnai, nors kai kurių praeitis nekelia visuomenėje pasitikėjimo“.  

Šaltinis: „Liudas Dambrauskas. Išeinančiojo mintys. Dienoraščiai“, 2005 m. leidykla „Gairės“ , 253 psl.

Keli susiję:

D. Grybauskaitė: ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio  

Nėra gerai, kai kolaborantai ir žurnalistinės prostitutės savo komjaunuoliškomis akcijomis viešai niekina Vasario 16-ąją