Pokalbis su Vokietijos Bundestago nariais (vasario 15 d. „PressJazz pokalbiai“)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/visas-... 2018-02-16 15:05:22, skaitė 2096, komentavo 2

Pokalbis su Vokietijos Bundestago nariais (vasario 15 d. „PressJazz pokalbiai“)

Visas pokalbis su Vokietijos Bundestago nariais (vasario 15 d. „PressJazz pokalbiai“)
Atvykę Vokietijos Bundestago nariai nepraėjo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio filtro.

Oficialiai pakviesti Lietuvoje viešėjo Vokietijos Bundestago atstovai – dr. Kristianas Virtas (Christian Wirth) ir Nikolė Hiochst (Nicole Höchst). Jie yra trečios pagal dydį Vokietijos Bundestago partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) nariai.

Tačiau nors vizitas buvo oficialus, pakvietusioji pusė su vokiečiais atsisakė susitikti, o leidimo dalyvauti iškilmingame posėdyje Seime, minint Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto šimtmetį, taip pat nedavė.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis paaiškino, kad oficialiai atvykusių Vokietijos Bundestago narių pažiūros nėra teisingos, todėl nei susitikti, nei leisti jiems dalyvauti valstybės renginiuose negalima.

Reikia atkreipti dėmesį, kad šios komandiruotės metu vokiečiai atstovavo visą Vokietijos Bundestagą, todėl toks Lietuvos žingsnis dar kartą parodė, kas iš tiesų per teritorija yra Lietuva.

Jūsų dėmesiui visas nekupiuruotas Vokietijos politikų pašnekesys besikuriančios visuomeninės televizijos „PressJazz.TV“ laidoje „PressJazz pokalbiai“ drauge su signataru Zigmu Vaišvila, asociacijos „Taikos partija“ vadovu Stanislavu Ladinskiu, žurnaliste Svetlana Martyniuk bei padėjusiu vertėjauti, buvusiu diplomatu Algiu Avižieniu. Laidą vedė Audrius Nakas.

Pokalbyje buvo paliestos temos apie migraciją, apie meluojančią žiniasklaidą, apie nacionalines grėsmes, Lietuvos pedofilijos ir žudymų istoriją ir t.t.

Ypač daug vokiečiams juoko sukėlė, kai Z. Vaišvila papasakojo apie Lietuvos saugumo lygį (kaip žinoma Z. Vaišvila ir A. Nakas yra paskelbti nacionalinėmis grėsmėmis).

Susiję:

Konservatorių naciku tituluojamas L. Kasčiūnas susilaukė partijos vadovybės nemalonės