Kviečiame į kun. Edmundo Naujokaičio paskaitą apie transhumanizmo ideologiją

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-02-22 00:00:06, skaitė 871, komentavo 1

Kviečiame į kun. Edmundo Naujokaičio paskaitą apie transhumanizmo ideologiją

Kviečiame į kun. Edmundo Naujokaičio paskaitą apie transhumanizmo ideologiją

Gyvename laikais, kai pagrindiniai politiniai klausimai vis dažniau tiesiogiai susiejami su pačia žmogaus esme ir jo prigimtimi. Valstybių politikai ar nerinkti teisėjai teigia turintys galią vienu sprendimu apibrėžti visą mūsų esybę ir pasakyti, kas yra žmogus. Žmogaus prigimtis virto politika, o politika - galia apspręsti žmogaus prigimtį. Tuo tarpu žmogaus protu sukurtos neregėtų galimybių naujosios technologijos leidžia mąstyti apie dar didesnį virsmą - galimybę peržengti savo žmogiškumą ir sukurti naują, tobulesnę, nuo moralinių suvaržymų ir etikos išvaduotą rūšį, valdomą niekad neklystančių kompiuterių sprendimų.

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia į kun. Edmundo Naujokaičio paskaitą „Žmogaus prigimtis ir jos keitimas. Transhumanizmo ideologija“, kurioje bus nuodugniai išdėstyta vis populiarėjanti intelektualų tarpe transhumanizmo ideologija ir pristatyti krikščioniškąją civilizaciją grindę, tačiau mūsų dienomis gerokai primiršti tomizmo filosofijos principai, ilgą laiką tvirtai gynę žmogaus prigimtį nuo tapimo politikos ar galios svertų instrumentu.

Paskaitą vyks vasario 28 d. 17.30 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete (Universiteto g. 9), 201 auditorijoje.