Nuteisti antikonstitucinį perversmą valstybėje bandę organizuoti nusikaltėliai, vienam nuo bausmės pavyko išsisukti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nuteis... 2018-02-28 00:35:00, skaitė 1315, komentavo 2

Nuteisti antikonstitucinį perversmą valstybėje bandę organizuoti nusikaltėliai, vienam nuo bausmės pavyko išsisukti

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį antivalstybine veikla kaltintiems piliečiams, parnešė valstybinis-komercinis transliuotojas LRT.

„Kaunietis Giedrius Grabauskas, šiaulietis Žilvinas Razminas ir Šilutės rajone gyvenantis Olegas Titorenka kaltinti kūrę antikonstitucines grupes bei viešai raginę smurtu pakeisti Lietuvos valstybės konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę“, - pranešama straipsnyje „Ž. Razminas ir O. Titorenka nuteisti už antivalstybinę veiklą“.

Informuojama, kad G. Grabauskas išteisintas, o Ž. Razminas ir O. Titorenka pripažinti kaltais. Jiems skirta 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas metams atidėtas, pasižadėjus neišvykti.

Nuosprendį galima skųsti apeliaciniam teismui.

Jūsų dėmesiui Vaido Lekstučio interviu su dviem nusikaltėliais, iš kurių vienam šį kartą pavyko išsisukti nuo bausmės:

PAPILDYTA

Signataras Zigmas Vaišvila visuomeniniuose tinkluose pasidalino nuotrauka ir parašė savo komentarą: „Spėkite, ką saugo mūsų policija? Ogi taip Klaipėdos apygardos teisme mūsų policija pasitiko atėjusius į teismo nuosprendžio paskelbimą dėl trijų „antivalstybininkų“, agitavusių už litą ir Lietuvos Konstitucijos gynimą, nuteisimą. Priminsiu, kad bene didžiausias Žilvino Razmino, kurį teismas nuteisė 9 mėnesiams lygtinai (prokurorė kaltinimo kartelę buvo nuleidusi nuo 10 iki 3 metų), yra 5 lapelių padalinimas policijos komisariato kabinetuose...“