Seimas atsisakė šioje sesijoje svarstyti Stambulo konvenciją

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-03-19 09:54:00, skaitė 909, komentavo 1

Seimas atsisakė šioje sesijoje svarstyti Stambulo konvenciją

Seimas atsisakė šioje sesijoje svarstyti Stambulo konvenciją
propatria.lt nuotrauka 

Antradienį Seimas balsavo dėl Stambulo konvencijos ratifikavimo klausimo įtraukimo į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę. Ženklia balsų persvara pasiūlymas atmestas, o konvencijos klausimas nebus svarstomas. Už konvencijos ratifikavimo klausimo įtraukimą į darbotvarkę balsavo 34, prieš - 41, susilaikė - 21 Seimo narys. Susilaikymas balsavime reiškia balsą prieš, nes klausimo įtraukimui reikalinga dauguma palaikančių balsų. 

LDiena.lt: primenu taip vadinama „Stambulo konvencija“ - tai pederastų ir kitų iškrypėlių lobio prastūminėjamas šeimų ardymo, juvenalinio teroro prieš vaikus, pederastijos ir kitų iškrypimų įvedimo į „normą“ mechanizmas, sukurtas globaliųjų ES šeimininkų.

Parama Stambulo konvencijos svarstymui gana akivaizdžiai pasiskirstė pagal frakcijas. Konvencijos svarstymą vieningai palaikė socialdemokratų partijos ir socialdemokratų darbo frakcijos, liberalai ir mišrios grupės nariai. Konvensijos svarstymo nepalaikė konservatoriai, valstiečiai, tvarkiečiai ir lenkai. 

d4l%2Bstambulo.jpg

Paradoksalu, tačiau už Stambulo konvencijos įtraukimą į pavasario sesijos darbotvarkę balsavo ir parlamentinės grupės „Už šeimą“ nariai valstiečiai Justas Džiugelis, Valerijus Simulik ir Rūta Miliūtė, mišrios grupės narys Bronislovas Matelis, socialdemokratas Andrius Palionis. Konvencijos įtraukimą į darbotvarkę taip pat palaikė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, neseniai žiniasklaidoje teigęs, kad konvencija yra nesuderinama su valstiečių programinėmis nuostatomis. 

Visus asmeninius balsavimo rezultatus galite rasti šioje nuorodoje.