Populistinis K.Juraičio demaršas į Rusijos ambasadą

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://vk.com/id463585649?w=w... 2018-03-21 20:06:53, skaitė 1354, komentavo 0

Populistinis K.Juraičio demaršas į Rusijos ambasadą

Kai kam daro įspūdį populistinis K. Juraičio demaršas į Rusijos ambasadą, jo nieko nesakančio laiško įteikimas ambasados darbuotojui ir sėkmingai pučiamas propagandinis triukšmelis, neva, K. Juraičio žygis revoliucinis, archireikšmingas ir pan.

Tai buvo jau daroma ir žymiai aktualesne forma bei pagrindu. Lietuvių nacionalistų "revoliucingumo" turinį visais laikais nustatydavo Vakarai - Vokietija, Didžioji Britanija, JAV, kadangi Lietuvos nacionalistų "patriotizmas" visada tarnavo Vakarams, visada buvo antitarybinis, rusofobinis, antiliaudinis ir visada buvo nukreiptas prieš Rusiją.

Ar kažkas pasikeitė R. Paulausko ir K. Juraičio antitarybinėje pasaulėžiūroje nuo rusofobinio Sąjūdžio laikų, žinant, kad bet kuris "antikomunistas, antitarybininkas yra niekšas" (Ž. P. Sartras), o bet kuris antitarybininkas yra būtinai rusofobas? Ne. Labiau panašu, kad panašūs "žygiai" yra tik nevikrus bandymas pataikauti gyvybiškiems lietuvių tautos poreikiams - teatrališkas, butaforins, populistinis vakarietiškos tradicijos demagogijos advertisingas.

P.s. Šalia stovintis G. Grabauskas ten stovi atsitiktinai, pasiklydo vargšelis, tikėjosi šekelių, bet ten buvo kitoks renginys. :)

https://www.youtube.com/watch?v=3VnzVQrWmwY