Keičiasi Lietuvos karių, dalyvaujančių mokymo operacijoje Ukrainoje, pamaina

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-04-22 21:20:46, skaitė 493, komentavo 5

Keičiasi Lietuvos karių, dalyvaujančių mokymo operacijoje Ukrainoje, pamaina

Iš mokymo operacijos Ukrainoje grįžusius Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karius keičia kariai iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP). Apie praneša Krašto apsaugos ministerija.

Tai jau trečioji, į karinę mokymo operaciją Ukrainoje siunčiama Lietuvos karinių instruktorių pamaina, sudaryta iš KASP profesinės karo tarnybos karių ir karių savanorių. KASP instruktorių grupė, sudaryta iš 12 karių, Ukrainoje tarnaus iki birželio pabaigos. Jie Vakarų Ukrainoje esančiame Yavoriv poligone, Tarptautiniame taikos ir saugumo centre drauge su JAV, Kanados, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės kariais vykdys Ukrainos karių rengimą. KASP kariai dalyvaus rengiant Ukrainos kariuomenės 80-osios desantinės brigados 3-iojo bataliono štabo personalą, snaiperius ir taikliuosius šaulius, automatinių granatsvaidžių specialistus ir pėstininkų būrius.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai padeda rengti Ukrainos karius nuo 2015 m. rugpjūčio. Karinė mokymo operacija Ukrainoje skirta Ukrainos karinių pajėgų mokymui. Lietuvos kariai nedalyvauja kovos veiksmuose, vykstančiuose antiteroristinės operacijos zonose Rytų Ukrainoje. 2017 m. liepos 1 d. įsteigta karinė mokymo operacija Ukrainoje, joje vienu metu gali būti iki 60 Lietuvos karių-instruktorių. Šiuo metu be tarptautinės karinės operacijos Ukrainoje, Lietuvos kariai dalyvauja operacijose Afganistane, Irake, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje, Viduržemio jūroje ir Indijos vandenyne. Iš viso tarptautinėse operacijose ir misijoje dalyvauja apie 120 Lietuvos karių.

---
LDiena.lt: mane, kaip Lietuvos patriotą labiausiai žavi mūsų saldafonų marazmatiški pavadinimai: Didž. kunig. Birutės ulonų batalionas.

Debilai, bliat - kokie dar ulonai, Birutėlės laikas? Kokia dar "didžioji kunigaikštienė"? Koks debilas iš savo pragertos smegeninės ištraukė tokius titulus ir sukergė juos su kitos epochos karinais daliniais, kurie su šiandiena irgi nebeturi nei dvasiškai nei išoriškai nieko bendro?

Nors iš kitos pusės, tai yra labai šmaikštu - pavadinti karikatūrinės pseudo šūdvalstybėlės pseudo kariuomenę, fentezi ir anime stiliaus vinegretu :)

Prosit, tovarišči! Služu Sojedinionym Štatam Amehiki!