Sugriautas mitas apie "klimato pabėgėlius". "Migracija iš Afrikos dėl klimato kaitos" - prasimanymas, teigia Londono mokslininkai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-04-27 10:21:13, skaitė 639, komentavo 0

Sugriautas mitas apie

https://4.bp.blogspot.com/-fjb94ChhRlA/WuKwYejC5DI/AAAAAAAAJgE/ARTizmOWZDcRop8yFwtpXMcaD_SwYPZQwCLcBGAs/s1600/FRANCE-SOCIAL-MIGRANTS-640x480.png

Londono universiteto (UCL) mokslininkai sugriovė mitą apie „klimato pabėgėlius“ ir nustatė, kad migraciją iš Afrikos įtakoja ne konfliktai ar „klimato kaita“, o didelis gimstamumas (vidutiniškai 8,5 vaiko moteriai, A.L.), sukeliantis spartų gyventojų skaičiaus augimą.

Mokslininkai ištyrė Rytų Afrikos gyventojų migracijos priežastis per paskutinius 50 metų ir nustatė, kad klimato kaita ir konfliktai tam įtakos praktiškai neturėjo. Migraciją lėmė politika ir skurdas.

„Tokie terminai, kaip klimato migrantai ir klimato karai, vis dažniau naudojami aprašant migraciją ir konfliktus, tačiau šie terminai reiškia, kad klimato kaita yra pagrindinė priežastis. Mūsų tyrimai parodo, socialiniai-politiniai faktoriai yra pagrindinė priežastis, tuo metu kai klimato kaita tik padidina grėsmes“, - pasakė UCL geografijos profesorius Mark Maslin.

168629_web.jpg
Rytų Afrikos konfliktų, valdymo ir ekonomikos pokyčių bendras grafikas

Autoriai tyrė politinės prievartos ir riaušių epizodus, detalizavo migraciją, temperatūros pokyčius, gyventojų skaičiaus ir BVP vienam gyventojui pasikeitimą per 50 metų (1953-2014).

Šių duomenų analizė parodė, kad gyventojų skaičiaus augimas regione atsilieka nuo konfliktų augimo 8%, o taip pat priklauso nuo politinio stabilumo ir ekonomikos augimo tempų.

Prognozuojama, kad dėl greito gyventojų skaičiaus didėjimo ir lėto ekonomikos augimo vyks 70% gyventojų migracija.

Lieka atviras klausimas, ar sausra apsunkintų situaciją su pabėgėliais Rytų Afrikoje, jeigu vyktų lėtesnis gyventojų skaičiaus augimas, ar sparčiau vystytųsi ekonomika ir būtų stabilesni politiniai režimai šiame regione.

Profesorius Maslin pažymėjo, kad pagrindine konfliktų ir migracijos priežastimi yra „nesugebėjimas politinių sistemų paremti ir ginti savo tautas“.

Portalas Breitbart pažymi, kad priešrinkiminės kompanijos metu, dabartinis prezidentas Emanuelis Makronas kalbėjo apie „klimato migraciją“, kad ir Prancūzija turi dėl to prisiimti kaltę, kad nesugebėjo su ja kovoti, o gyventojai turi „susitaikyti“ su astronominiu migrantų skaičiumi iš Afrikos. Tokias pačias nesąmones dabar kartoja pasaulio globalistinė MIP ir Jungtinių Tautų Organizacija, jos pirmininkas António Guterres, kuris kalba, kad nuo 150 iki 300 milijonų pabėgėlių pasaulyje atsiras dėl globalaus atšilimo iki 2050 metų.

Ši „klimato migracija“ globalistų-melagių nuomone bus dėl CO2 koncentracijos didėjimo atmosferoje ir klimato atšilimo. Tiktai šie pasakoriai nesugeba paaiškinti, kuo migracija prisidės prie CO2 koncentracijos atmosferoje mažinimo, kai atvykę į Vakarus Afrikos migrantai sukurs kelis kartus daugiau CO2 dėl ženkliai išaugusio jų žemės išteklių vartojimo Vakarų visuomenėse.

Lietuvos gyventojai bėga ne dėl CO2

Anglijos mokslininkų išvadų teisingumą patvirtina ir pastarųjų 30 metų Lietuvos istorijos periodas. Kas trečias Lietuvos gyventojas pabėgo ne dėl CO2 koncentracijos ar klimato šilimo. Migraciją sukėlė kapitalistinės santvarkos įsigalėjimas, su tuo susijęs gamybos priemonių išvogimas ir neregėtas darbo žmonių išnaudojimas, ir grupės nusikaltėlių, užgrobusių valdžią, vykdoma valstybės naikinimo politika.

%25D1%2581%25D0%25B8%25D0%25B1%25D0%25B8%25D1%2580%25D1%258C.jpg
Dalis galimai prie lietuvių masinės migracijos prisidėjusių ir prisidedančių asmenų (nežinomo autoriaus karikatūra-koliažas)

Nuorodos:

https://eurekalert.org/pub_releases/2018-04/ucl-ccn042318.php

http://www.breitbart.com/london/2018/04/26/climate-change-refugees-africa/