Grupė EP narių siūlo plėsti sankcijas su V. Putinu siejamiems oligarchams

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-04-27 12:43:08, skaitė 497, komentavo 0

Grupė EP narių siūlo plėsti sankcijas su V. Putinu siejamiems oligarchams

Iniciatorius Petras Auštrevičius sako, kad siūloma įvesti naujas sankcijas, kurios būtų nukreiptos į tuos Rusijos magnatus ir oligarchus, kurie, siekdami padėti Vladimirui Putinui vykdyti antidemokratinę veiklą, užsiima nelegalių pinigų plovimu Europos Sąjungos valstybėse narėse.

„Jeigu Europos ir JAV sankcijų sąrašai savo apimtimi nebus proporcingi, Putino administracija tai įvertins kaip baimę. Ir neabejotinai eis toliau. <...> Reikia plačiau apimančių sankcijų, nukreiptų į skaudžiausias režimo vietas. Reikia transatlantinės vienybės ir stipresnės partnerystės su JAV. Tai nereiškia Šaltojo karo. Tai reiškia tik vieną – bus agresija, bus ir pasekmės“, – savo komentare teigė Europos Parlamento narys.

Kreipimasis dėl sankcijų išplėtimo skirtas Bendrijos valstybių vadovams bei Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui.

---
LDiena.lt: primenu mieliems skaitytojams, kad po 2014-ais metais įvestų "antiKrymo" sankcijų, Rusijos Federacija pagaliau pradėjo realia gamybos divertifikaciją, o žemės ūkio produkcijos gamintojai, atvirai džiūgavo. Po neseniai įvestų sankcijų "Putino kišeniniams oligarchams" - Rusija susigrąžino kadaise oligarchų užgrobtas įmones už dvigubai mažesnę, negu rinkos vertė. Kokią naudą Rusiją ir jos liaudis gaus iš naujų planuojamų "antiputiniškų" sankcijų - galima tik spėlioti.