„Alternatyva Švedijai“: „Mes esame „sugrąžinimo namo“ partija“

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-05-03 12:02:29, skaitė 780, komentavo 0

„Alternatyva Švedijai“: „Mes esame „sugrąžinimo namo“ partija“

download.jpg

Partija „Alternatyva Švedijai“ niekada nevykdys vadinamosios integracijos politikos. Jei patys imigrantai negali integruotis į Švedijos visuomenę, jie gaus „bilietą į vieną pusę – namo“. Taip dabar tvirtina partijos vadovas Gustavas Kasselstrandas, rašoma friatider.se.

Šios partijos nuomone, „daugiakultūriškumas“ yra neįmanomas ir brutaliai nesėkmingas. Todėl „Alternatyva Švedijai“ pasiskelbė esanti „sugrąžinimo namo“ partija. Partijos vadovas Gustavas Kasselstrandas anksčiau yra sakęs, kad bus siunčiami namo „mažų mažiausiai šimtai tūkstančių“ imigrantų, kurie, tarp kitko, gavo leidimą gyventi Švedijoje nurodę netikras priežastis.

Partija pasiryžusi patikrinti visus nuo 2000 metų Švedijos tarnybų išduotus leidimus gyventi šalyje.

„Alternatyva Švedijai“ nevykdys ir jokios integracijos politikos – kitaip nei visos parlamentinės partijos, ji neturi jokios integracijos politikos ir niekada neturės, – G. Kasselstrandas paskelbė savo „Twitter“ paskyroje.

Šis įrašas ir savotiškas įsipareigojimas buvo paskelbtas kaip atsakymas Švedijos demokratams, norintiems įvesti priemonių rinkinį, kad būtų sustiprinta „Švedijos sanglauda“, kaip tai vadinama portale Svenska Dagbladet.

„Jei priklausai tai imigrantų grupei, kuriai reikia integracijos politikos, kad galėtum gerai jaustis Švedijoje, tai tuomet geriau gauti bilietą į vieną pusę – namo. Viso gero!“, – tęsė G. Kasselstrandas.

Savo tinklalapyje partija pabrėžia, kad daugiakultūriškumas tarp tokių visiškai skirtingų žmonių grupių yra tiesiog neįmanomas..

„Integracija nepasisekė ne dėl politinių pastangų trūkumo, bet dėl to, kad prielaidos yra klaidingos. Neįmanoma suvesti visiškai skirtingas žmonių grupes į vieną šalį ir tikėtis gerų rezultatų. Šis istorinis daugiakultūrės visuomenės patyrimas rodo visiškai priešingai. Nesutarimai ir konfliktai, neharmoningas visuomenės gyvenimas, kai skirtingos gyventojų grupės nuolat bando įsitvirtinti abipusiuose kultūriniuose mainuose, yra daugiakultūriškumo ir masinės imigracijos pasekmės“.

Partijos nuomone, „privalu gerbti daugumos kultūrą nuo pat atvykimo ir netapti našta priimančiai šaliai“.

„Po 40 metų didelės apimties imigracijos mes žinome, kad integracija nepasisekė – tai šiandien pripažįstama daugumos politinių partijų“, – rašoma toliau.

Parengė Daiva Jakubonienė