Italija: euro zonos žlugimui artėjant

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-05-30 15:41:19, skaitė 735, komentavo 1

Italija: euro zonos žlugimui artėjant

242337828.jpg

Italijos prezidento sprendimas atsisakyti nuo populistų koalicinės vyriausybės sukėlė pritarimą tarp ES elitų, bet tuo pat metu finansų rinkas visame pasaulyje apėmė konvulsijos, rašoma Breitbart.

Nathan McDonald, JAV portale Sprott Money News rašo apie paniką finansų rinkose, kuri kilo pirmadienį. To preižastis – Italijos nesugebėjimas suformuoti vyriausybę. Italijos prezidentas užblokavo rinkimus laimėjusių euroskeptikų atėjimą į valdžią, tikėdamasis, kad tai nuramins finansų rinkas, bet pagal likimo ironiją viskas įvyko priešingai.

Dabar Italija susiduria su politine krize. Pro europinė valdžia praranda kontrolę, o neapibrėžtumas tik auga. Investuotojai bėga iš Italijos, obligacijų vertė krenta. Jie netiki į dabartinės valdžios sugebėjimą atstatyti tvarką. Viso pasaulio CB bando sustabdyti krizę.

Bandymas sujungti valstybes su skirtingo išsivystymo ekonomikomis ir politinėmis sistemomis apjungti viena valiuta ir vienomis taisyklėmis patiria krachą. Klausimas ne tai ar ši sistema subyrės, klausimas – kada.

Nuorodos:

http://www.breitbart.com/london/2018/05/29/markets-reject-us-establishment-position-italy/
https://www.zerohedge.com/news/2018-05-29/european-unions-days-are-numbered-chaos-erupts-italy