Viktoras Orbanas: nėra dokumento, įpareigojančio ES valstybes priimti migrantus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-18 19:20:11, skaitė 815, komentavo 0

Viktoras Orbanas: nėra dokumento, įpareigojančio ES valstybes priimti migrantus

https://1.bp.blogspot.com/-wZNCBXNBL-4/WyZS7ZYrILI/AAAAAAAAKPE/rd1nVSIEvoUJA5u4rG7YY_HNrGp9y-TtwCLcBGAs/s1600/shutterstock_1046466322-702x459.jpg

Vengrijos premjero Viktoro Orbano žodžiais, negali būti kompromiso dėl migracijos, nes „nėra tokio kompromiso būtinybės.“

Portale „Voice of Europe“ rašoma, kad Orbanas pasakė kalbą konferencijoje, skirtoje Vokietijos kanclerio Helmuto Kolio mirties metinėms, kurioje pabrėžė, kad jis nežino tokio dokumento kuriame sakoma: „jeigu jūs įstojate į Europos Sąjungą, jūs turite tapti šalimi migrantams“.

Orbanas taip pat pareiškė, kad „Vengrija suvokia savo jėgą, svorį ir atsakomybę ES ir nesiekia prisiimti politinės rolės europiniu lygiu“. „Mes-ori tauta, kuri žino savo galimybes ir įvertina ir realia situaciją.

„Kur mes turime tam tikrų ambicijų, yra Vidurio Europa ir Višegrado ketvertas ", - pabrėžė jis. Orbanas pridūrė, kad Vengrija nori būti viena iš regiono "stiprių ir glaudžiai bendradarbiaujančių šalių, kurios padeda ir skatina viena kitą". Jis pažymėjo, kad Vengrija turi „rimtų ginčų su Briuseliu ir su kai kuriomis ES narėmis" ir pareiškė, kad „naivu tikėti", kad Vengrija galėtų paveikti Europos politiką. Tačiau jis pridūrė, kad „turime pasipriešinti tokiai pagundai ir sutelkti dėmesį į mūsų nacionalinius interesus".

Vengrija pripažįsta pagrindinį Lenkijos vaidmenį Vidurio Europoje ir „Vengrija, savo jėgomis, siekia stiprinti Vidurio Europos valstybių bendradarbiavimą", - sakė Orbanas. Jis pridūrė, kad Vengrija siekia skatinti Vakarų Balkanų integraciją į Europą, ypatingą dėmesį skiriant Serbijai.

Ministras pirmininkas pasakė, kad stiprios Europos kūrimui reikia stiprių tautinių valstybių. Kalbėdamas apie ES, jis pasakė, kad bendrija „vis dar turtinga, bet silpnėja" ir primygtinai reikalavo, kad Europos ateitis priklausytų nuo jos gebėjimo apsaugoti savo išorės sienas. Jo žodžiais, kai šios sienos bus apsaugotos, migrantų, jau esančių Europoje „jau nereikės skirstyti, o reikės grąžinti namo“.

Orbanas pasakė, kad Vengrija galėti padėti įgyvendinti bendrą Europos politiką keliose srityse, pavyzdžiui, „pasiūlyti gerą ekonominių reformų pavyzdį ar padėti grąžinti migrantus namo". „Pagalba turi būti eksportuojama, o ne importuojamos problemos", - pridūrė jis.

Jis taip pat sakė, kad jei bendrijos sprendimai dėl nesutarimų migracijos ir biudžeto klausimų turėtų palaukti rinkėjų nuomonės, kuri bus pareikšta per 2019 metais vyksiančius Europos Parlamento rinkimus. Orbanas pasakė, kad Europos Komisija tapo „instrumentu stambių valstybių rankose prieš mažas valstybes“ ir pareikalavo šiai EK pasitraukti 2019 metais.

Orbanas pažymėjo, kad EK pozicija migracijos ir biudžeto klausimu buvo tokia, tarytum ją teiktų Džordžas Sorošas ir jo NVO, o biudžeto projektas numatė nukreipti „Europos piliečių pinigus" migrantams ir nevyriausybinėms organizacijoms.

Orbanas pažadėjo laikytis Helmuto Kolio politikos: vietoj to, kad dezertyruoti, Vengrija, jo žodžiais, prisiims Europos nacionalinės partijos atsinaujinimo užduotį ir padės surasti kelią grįžimo prie Krikščionių-demokratų šaknų.

Šaltinis:

https://voiceofeurope.com/2018/06/viktor-orban-there-is-no-document-that-says-eu-countries-must-accept-migrants/