Vokietija ir Prancūzija planuoja sukurti atskirą biudžetą euro zonos šalims

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-21 15:49:41, skaitė 849, komentavo 0

Vokietija ir Prancūzija planuoja sukurti atskirą biudžetą euro zonos šalims

https://1.bp.blogspot.com/-F_BugIALaZI/Wypkd1LZwKI/AAAAAAAAKRU/TWo6H4wd1uE_TvIptljlVINs1r3dE194QCLcBGAs/s1600/German-Chancellor-Angela-Merkel-R.jpg

Birželio 19, vakare, Brandenburge Mazebergo pilyje įvyko Prancūzijos prezidento Emanuelio Makrono ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimas.

„Mes atveriame naują prancūzų-vokiečių bendradarbiavimo“ skyrių. Tai po susitikimo parašė Twitter Vokietijos vyriausybės spaudos sekretorius Stefan Zaibert. Lyderiai susitarė, kad į 2021 metų ES biudžeto planus turi būti įtrauktas naujasis biudžetas euro valiutinės zonos šalims.

Nėra žinoma, kaip bus formuojamas šitas biudžetas. Emanuelio Makrono žodžiais, tai bus tikras biudžetas su pajamų ir išlaidų eilutėmis.

Angela Merkel pažymėjo, kad atskiras euro zonos biudžetas turi stimuliuoti investicijas ir suvienodinti skirtumus tarp ekonomikų šalių, įeinančių į euro zoną.

Po susitikimo buvo paskelbtas pareiškimas, kas Vokietija ir Prancūzija pasisako už pakeitimą Europos stabilizacinio mechanizmo (ESM), kuris buvo sukurtas 2012 metais kovai su ES skolų krize. Berlynas ir Paryžius siūlo sukurti europinę struktūrą valiutų fondo pavyzdžiu, kuri teiks pagalbą Europos sąjungos šalims, susidūrusioms su finansų problemomis.

Angela Merkel ir Emanuelis Makronas taip pat susitarė dėl migracijos politikos. Vokietija ir Prancūzija stengsis mažinti migracijos srautą į Europą. Tuo tikslu bus didinamas Europos pasienio tarnybos Frontex personalo skaičius. Be to, Vokietijos kanclerė palaikė Europos tarybos pirmininko Donaldo Tusko iniciatyvą steigti specialius migrantų priėmimo centrus už ES ribų. Šiuose centruose bus atskiriami pabėgėliai nuo ekonominių migrantų. Tai turėtų „sumažinti stimulus“ leistis į pavojingą kelionę“. Tuskas reikalauja tampriau bendradarbiauti su Libijos pasienio apsauga.

Nuorodos:

http://radiopolsha.pl/6/137/Artykul/369145
http://lebionka.blogspot.com/2018/06/nekontroliuojama-imigracija.html