Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/kas-ver... 2018-09-28 19:39:47, skaitė 447, komentavo 1
Televizorius ir virtuvė – visiškai nesuderinami dalykai. Tie, kurie turi virtuvėje televizorių visiškai nesugeba kontroliuoti vartojamo maisto kiekio, kai susikoncentruoja į žiūrimas laidas.
Žmonės, žiūrintys įtraukiančias tragedijas valgo 28% daugiau negu mėgėjai pasijuokti.
Patraukite maistą šalin iš akių. Vien maisto ar gražaus įpakavimo vaizdas gali priversti jus valgyti ir valgyti…
Kad visą laiką nevalgytumėte, maistas turi būti sunkiai pasiekiamas. Psichologai apskritai pataria pietauti svetainėje, kur nėra nei gundančio šaldytuvo, nei išdavikių vazų su saldainiais. Dėl tos pačios priežasties riešutus ir saulėgrąžas pirkti geriau nelukštentus.
Laikyti produktus konteineriuose, folijoje ar maistinėje plėvelėje naudinga ne vien dėl higienos. Kuo daugiau veiksmų atliekame, kad pasiektume maistą, tuo rečiau kils pagunda kažko užgraužti.
Išmeskite salotines ir dideles lėkštes. Įrodyta: kuo didesnis bendras indas, tuo didesnė bus jūsų porcija.
Nevalgykite iš gilių lėkščių. Paprastai žmogus negali adekvačiai įvertinti jose esančios savo porcijos dydžio ir prisideda daugiau. Sriubą geriau valgyti iš specialių puodelių.
Nepirkite įvairių vieno ir to paties produkto variantų. Kaip rodo amerikiečių psichologų tyrimai, kai šaldytuve yra kelios to paties produkto rūšys, šio produkto suvartojimas padidėja vidutiniškai 22%
Nusipirkite gerų lempučių. Apšvietimo kokybė ženkliai įtakoja mūsų suvalgomo maisto kiekį. Įrodyta, kad esant ryškiam apšvietimui, žmogus suvalgo žymiai mažiau nei prieblandoje. Taip kad jūsų interesai reikalauja turėti virtuvėje gerą lempą, o kavinėse ir restoranuose pasirinkti vietas prie lango.