Kai istorija virsta kvazireligija. FTB direktorius - eilinė Holokausto švietimo auka?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-04-20 23:34:57, skaitė 4517, komentavo 0

Kai istorija virsta kvazireligija. FTB direktorius - eilinė Holokausto švietimo auka?

Reto kvailumo istorija sutrikdė JAV ir jos didžiausios sąjungininkės kontinentinėje Europoje santykius. Lenkų URMas ir spauda stovi ant ausų.

Asilo kepurės vertas JAV FTB direktorius Džeimsas Komejus (J.Comey) rėždamas graudulingą kalbą Holokausto muziejuje totaliai nusišnekėjo. Apkaltindamas dėl Holokausto ne tik nacistinę Vokietiją, bet ir Lenkiją, Vengriją bei kitas neįvardintas šalis.


FTB direktorius Džeimsas Komejus

Lenkams, kurie save laiko ne ką menkesne Holokausto auka, nei žydai, tai buvo netikėtas ir įžūlus spjūvis į veidą. Iš JAV buvo pareikalauta oficialių atsiprašymų dėl asilakepurio vyr.šnipo nusišnekėjimų.

Lenkijos Vyriausybė „...protestuoja dėl istorijos falsifikavimo, ypač ... kaltinant lenkus dėl nusikaltimo, kurio jie ne tik kad nepadarė, bet kurio aukomis patys buvo.“

Netrukus JAV ambasadorius Varšuvoje Stephenas Mullas, kalbėdamas lenkiškai pranešė žurnalistams, kad jo manymu:

„...prielaida, kad Lenkija ar kuri kita šalis, išskyrus nacių Vokietiją, yra atsakinga už Holokaustą yra klaidinga, žalinga ir įžeidžianti“.

Jis visiškai teisus.

Šiuos JAV ambasadoriaus žodžius reikėtų ištatuiruoti ant kaktų mūsiškėms asilo kepurėms, mėgstančioms papostringauti apie Lietuvos ir lietuvių kolektyvinę kaltę dėl Holokausto tragedijos.

Labai tikėtina, kad FTB direktoriaus nusišnekėjimo priežastimi tapo būtent netinkamas ir istorinių faktų neatitinkantis Holokausto švietimas. Deja, bet kai kuriose šalyse toks baisus įvykis, kaip Holokaustas vis labiau tolsta nuo istorijos mokslo ir jo naratyvai įgyja savotiškos kvazireligijos dogmatų bruožų.

Iš to ir kyla tos nesąmonės apie kolektyvines kitų valstybių ir tautų kaltes, kurių auka tapo nelabai išprusęs vargšas šnipų kontoros vadas.