Keistas Europos valstybių solidarumas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/algimantas-... 2015-07-13 10:54:28, skaitė 3113, komentavo 0

Keistas Europos valstybių solidarumas

Gal aš klystu, bet man dažnai kyla mintis, kad Europos ir Lietuvos vadovai yra įsitikinę, kad visuomenę sudaro vieni idiotai, todėl jiems galima nesivaržant meluoti.

Buvo graudu stebėti, kaip „stojosi piestu“ mūsų valdžia: „nepriimsim pabėgėlių“, vėliau – „priimsim, bet truputį, kokius 250 galvų ir tai daugiausia katalikus“, o dar vėliau prakalbo, kad ir visus „700 reikės priimti ir dar neaišku, kurie iš jų teroristai“. Bet palaukim iki rudens, derliaus nuėmimo meto, gal ir tų pabėgėlių galvų su burnomis priaugs, kaip kopūstų laukuose, iki tūkstančio ar dviejų, nes taip sparčiai jų daugėja. Sutartinai nutylima, o kam tiesą „idiotams“ sakyti, kad kiekvienas atvykėlis galės dar 5 gimines į Lietuvėlę pasikviesti, kad skalsiau būtų visiems su giminaičiais svetimą duoną valgyti, kad tie 6000 Eurų yra skiriama jų būstui, o ne savivaldybėms, ant kurių galvos bus šis gėris užkrautas, ne atvykėlių maitinimui.

 

Visgi, matyt, teisybę žmonės kalba, kad „žuvis nuo galvos pūva“ ir jei valstybės vadovas apie savo praeitį pasakojo netiesą, kodėl žemesnio rango pareigūnai turėtų kitaip elgtis? Štai ir pasakoja, kas tik jiems ant seilės pakliūna, o, kad šitoje istorijoje neišsiterlioti, eina sau atostogų, o tartis dėl pabėgėliu siunčia savo pavaduotojus. Keleriopa iš to nauda: jei kas – „iešmininkas kaltas“, o, atvirai pasakius, ko ten važiuoti jei tavo balsas vertas tiek, kiek Brisiaus iš po stalo.

Italams kiekviena nauja burna, atplukdyta ES globojamų kontrabandistų laiveliais, per mėnesį kainuoja 900 Eurų, Lietuvos valdžiai kiekvienas pensininkas kainuoja -200. Na ir kaip po viso to šiuos gudruolius pavadinsi „negrais“? Labai teisingai, kad jie įsižeidžia už šią pravardę. Juos reikia vadinti ne „negrais“, o „senjorais“. „Negrai“ tai mes, Lietuvos „senjorai“, gaunantys pačias mažiausias pensijas Euro zonoje ir gyvenantys beveik penkis kartus blogiau už tuos atvykėlius „negrus“- senjorus Italijoje.

Kupina „Europinio solidarumo“ mūsų valdžia bus solidari su Italais, visais kitais, tuo net neabejoju, ir užtikrins šiems „Sinbadams jūreiviams“, kaip Prezidentė tvirtina, „orų gyvenimą“ Lietuvoje, bent jau tai ji savo piliečiams, „idiotams“, pasakoja. Džiaugsis dėl tokio lemties posūkio, tikriausiai, Lietuvos „negrai“-pensininkai, kažkada, matomai, norint pažeminti ir pasityčioti, „senjorais“ pavadinti, kalbės bobutės anūkėliams:

  • Tiek šimtmečių anglai, prancūzai, olandai, italai, portugalai ir ispanai afrikiečius ir arabus alino, tegul ir jie dabar Lietuvoje, kaip „balti žmonės“ pagyvena, o mes kaip nors, prie šiukšlių konteinerių ar iš parduotuvių išmestais pasenusiais produktais pramisim, kad tik jiems būtų geriau, kad tik solidariai Europoje gyventume.

O aš, diedelis, Lietuvos „negras“ manau, kad solidarumas, tai solidarumas: ir žemdirbiams išmokos vienodos, ne taip kaip dabar – perpus mažesnės, ir už mūsų specialistų, Vakarų Europoje dirbančių, išmokslinimą dera vakarams susimokėti, ir tuo kas iš kolonijų privogta, dera su mumis pasidalinti, už per tris karus padarytą žalą susimokėti. Tuščios dabar Valdovų rūmų menės, kaip po karo ir maro, jokio ten turto. O kur Europinis solidarumas?

Į pirmą menę – Hamurabio įstatymų rinkinį iš Luvro, kitoje- keliolika sarkofagų ir mumijų iš Britų muziejaus, dar kokį kiaušinio dydžio briliantą, iš maurų karūnos iškrapštytą, o ant stogo Kvadrigą iš Venecijos, obeliską iš Romos, dar privogto iš kolonijų aukso – keliasdešimt tonų. Štai tada suprantu – tikras Eropietiškas solidarumas būtų.

 P.S.Per pastaruosius keturis mėnesius į Europą atvyko 1,5 milijono migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Štai ir paskaičiuokim „solidariai“, kuriam laikui Lietuvos pakaks, jei šis beprotynas toliau tęsis, pagalvokim, tuo pačiu, kuriai Artimųjų Rytų regiono valstybei naudinga, kad arabai iš savo žemių bėgtų ir jiems jas paliktų? Gal todėl ir nestabdomas šis migrantų srautas, o skatinamas?

Šauksmas