Ramūnas Karbauskis pagaliau išdrįso atvirai pasakyti, kad juos visus metus ištisai dergė propagandiniai smogikai. Kada įvardinsi konkrečius asmenis, Ramūnai?

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ramu... 2020-05-27 13:29:00, skaitė 851, komentavo 7

Ramūnas Karbauskis pagaliau išdrįso atvirai pasakyti, kad juos visus metus ištisai dergė propagandiniai smogikai. Kada įvardinsi konkrečius asmenis, Ramūnai?

Visus šiuos metus apie darbus kalbėti mums trukdė prieš mus nukreipta propaganda, tačiau niekas, net ir opozicija nesitikėjo, kad viskas pasisuks taip, kad darbai patys už save ims kalbėti.

Vertindami praėjusius metus iš dabarties pandemijos perspektyvos, galime drąsiai pasakyti, kad Lietuva koronaviruso krizę pasitiko kaip niekada ekonomiškai stipri ir pasirengusi: ekonomikos augimas ir laiku priimti sprendimai yra tai, kas padarė mus stipriais ir leido tinkamai pasitikti pasaulinę pandemiją.

– Ekonomistai 2019 m. vadina pačiais geriausiais nepriklausomos Lietuvos metais.

– Lietuvos BVP per 2016 – 2019 m. padidėjo 12,4 proc. 2019 m. darbo užmokestis šalies ūkyje padidėjo vidutiniškai 8,8 proc

– Dėstytojų ir mokslo darbuotojų atlyginimai vien per praėjusius metus augo 16 proc., o mokytojų atlyginimai – 25 proc. Beveik dvigubai didėjo doktorantų stipendijos. 2019 m. gydytojų ir slaugytojų vidutinis darbo užmokestis, palyginti su 2018 m., padidėjo 13 procentų.

– Palyginti su 2016 m., 2019 m. vidutinė senatvės pensija padidėjo 34 proc. (nuo 255 eurų 2016 m. iki 343 eurų 2019 m.).
– Didinant skaidrumą transporto, statybų ir paslaugų sektoriuose iš šešėlio per praėjusius metus ištraukta 200 mln. eurų.

– Gerėjo ir verslo sąlygos Lietuvoje. Pagal Pasaulio banko „Doing Business“ reitingą, Lietuva pasiekė aukščiausią kada nors turėtą poziciją – 11 vietą tarp 190 šalių ir yra viena iš palankiausias verslo sąlygas sukūrusių valstybių. Tarp visų 28 ES valstybių narių Lietuva užima 4 vietą ir mus lenkia tik Danijai, Jungtinei Karalystei ir Švedijai.

– Gerovės pajautimas keitė ir žmonių nuotaikas – didino jų pasitikėjimas valstybe. Tad į Lietuvą pirmą kartą per nepriklausomos Lietuvos istoriją gyventi grįžo daugiau žmonių, nei išvyko.

Vertinant praėjusius Vyriausybės veiklos metus tenka pripažinti, kad mūsų Vyriausybė, kitaip nei iki jos buvusios, sukaupė nemažą, virš milijardo siekiantį, valstybės rezervą. Nors iš rezervo kaupimo dar praėjusių metų rudenį opozicija atvirai tyčiojosi, I. Šimonytės lūpomis viešai juokdamasi, kad toks rezervas gali būti kaupiamas tik ruošiantis epidemijai (suprask – kaupimas visiškai nereikalingas, nes tuo metu epidemijos niekas neprognozavo), šių metų pradžioje prasidėjusi sveikatos krizė parodė, kad toks rezervo kaupimas buvo daugiau nei išmintingas – pasikeitus poreikiams, jis leido išlaikyti sveikatos sistemos tvarumą, įsigyjant būtiniausių apsaugos priemonių, testų, plaučių ventiliavimo aparatų, o taip pat, SODROS rezervo atveju, – užtikrino stabilų senjorų poreikių tenkinimą – jiems mokamų pensijų stabilumą tiek dabar, tiek ir ateityje.

Visa tai ir tai, ko čia nepaminėjau iš mūsų nuveiktų darbų, tik įrodo, kad Lietuva ėjo teisingu keliu, o mūsų, kuriuos opozicija žmonių akyse bandė vaizduoti klounais, pastangos ir kantrybė nenuėjo veltui. Mes taip suprantame tarnystę, kuri, kaip rodo šie metai, užtikrina tvarumą ir žmonių pasitikėjimą savo valstybe.