Lietuva turi pakeisti 500 milijonų europiečių požiūrį į tai kas vyksta Ukrainoje, pasitelkiant meno ir kitas priemones

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2015-08-05 09:20:14, skaitė 4058, komentavo 1

Lietuva turi pakeisti 500 milijonų europiečių požiūrį į tai kas vyksta Ukrainoje, pasitelkiant meno ir kitas priemones

Krymo aneksija yra tiesiogiai susijusi su Rusijos problematika, teigia buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

„Mes turime paklaust savęs, kodėl mes, Europa, kodėl Vakarai neišsprendėme Rusijos problemos. Rusijos problema liko neišspręsta“, - konstatavo jis rugpjūčio 3 d. LRT laidoje „Teisė žinoti“.

Pasak P. Vaitiekūno, „viena iš priežasčių – mūsų pozicijos silpnumas, neapsisprendimas, neryžtingumas, nesupratimas, ką reikia daryt“.

„Negalima leisti prezidentui Putinui laimėti Ukrainoje, reikia padėti Ukrainai ir neleist, kad jis ateitų į Europą, į kitas Europos valstybes griauti mūsų namų ir žudyt mūsų vaikų“, - nurodė buvęs ambasadorius.

„Norėdami pakeist Vakarų, norėdami pakeist Europos politiką, mes turime pakeist Europos žmonių požiūrį. Mes turim pakeisti 500 milijonų europiečių požiūrį į tai kas vyksta“, - pridūrė jis.

P. Vaitiekūno teigimu „vienas iš svarbiausiu uždavinių kuris kyla ne tiktai Ukrainai bet ir mums, pasibelsti į 500 milijonų europiečių širdis ir paaiškinti tai kas vyksta Ukrainoje meno priemonėmis, dokumentikos priemonėmis, įvairiomis priemonėmis, kurios būtų aiškios ir suprantamos paprastam žmogui“.

Visą unikalią ir vertą dėmesio laidą „Teisė žinoti“, kurioje nemažiau įspūdingai pasisakė ir kiti pašnekovai žiūrėkite LRT archyve.