ULTIMATUMAS iš palatos Nr.6

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-10-15 01:28:00, skaitė 2153, komentavo 17

ULTIMATUMAS iš palatos Nr.6

Baltarusijos marginalinio šūdeličio "lyderė" kietai pavarė "Va-bank"! Na, žinoma, ne ji pati, įsakė savininkai, bet vis dėlto tai ji pasakė savo „Ša“.

Tiems, kurie vis dar nežino: Svietka Tichanovskaja, ji gi Chuanita Guaidovskaja, buvusios Lietuvos TSR seimo paskirta Baltarusijai prezidentė, davė Batkai 13 dienų „susiprotėti“, jei ne - pi@diec - pasaulio pabaiga! Streikai visoje šalyje, protestai ir visokia tą lydinti "chujet@". Ypač bauginančiai atrodo pažadai „sužlugdyti pardavimus visose valstybinėse parduotuvėse“. Panašu į kažkokio lietuviško priedurnio kvietimą nepirkti nieko rusiško po banderovcų maidauno buvusioje UkrTSR. Kaip ji, šita velnio boba, padaryti visą tai ketina, velniai griebtų, a?!?

Aišku viena - dom-choziaika viską galutinai sujaukė! Nežinia, ką jai čia Lietuvoje, ar jos turnė po Europą metu kur kitur padarė,  koks „Švedijos poliarinės žvaigždės“ ordinas jai protą užtemdė, sukėlė jai didybės manijos būseną, bet bobšė kuoktelėjo konkrečiai.

Dažnokai tenka stebėti kaip, skant, alkoholiniame rūke paskendusioje  buityje, tarsi savaime materializuojasi panašūs vaizdeliai, tačiau kad štai taip viešai, paleisti štai tokias „Mozes“ ar "Mozienes" iš palatos Nr. 6 į viešumą ir dar tiesiai į durnadėžę - to per daug net vakaroidiniams  lėlininkams. Maža to, kad eilinė skudurinė Vudu (zombių kultas Afrikoje) ne tik visiškai nemoka kalbėti savarankiškai, tai net parašytą ugningą kalbą sugeba drebančiomis lūpomis sušykti pačioje pabaigoje.

O jei visai jau čiesnai - tai Tihanovskaja  išties yra tik nykus vaflis. Su savo charizma ji ne tai, kad liaudies maištauti nepakeltu, ji vaikų darželyje pasveikinimui tėvams jų atžalų nesuorganizuotu. Plika akimi matyti, kad skubėjo scenaristai, jie nespėjo net pakenčiamo kandidato  revoliucionierkos vaidmeniui parinkti. Bet pačią Svetką pagavo įkvėpimas, savikritiką prarado visiškai - na ir pavarė grasinti! Ir dar taip užtikrintai, ir su tokiu naravu, kad dabar visas pasaulis "apakęs" laukia, kas nutiks Baltarusijai po 13 dienų.

Galbūt ji, kaip ir Džeisonas Bornas, prarado protą ir atmintį, ir tiesiog nori suprasti, kas ji tokia yra? O šitas išpuolis - tai tik provokacija savo smegenims ?  Ojojoj, Svetka, kad  tik nepakartoti daktaro Ragino likimo (A. E. Raginas, - Čechovo apysakos "Palata Nr.6" personažas)! Pagirdys jau nebrokuotu „Novičioku“ ir liks tik prisiminimai apie Svietka-prezidentę. Į laidotuves susirinks tik dom-chozizikos, ir tai tik vardan solidarumo. Na, gal dar Navalnas su Tapinu ir Armonikaitės BDM būreliu.

Vieną naktį mūsų kieme vietinės reikšmės "aksakalas" (sėdintis ant suoliuko per dienas ir neturintis ką veikti pensininkas) "pasiekęs kondiciją" ypač garsiai reiškė savo pasipiktinimą. Ko jie, atseit „su juo nepasikonsultavo, kada reikia liepti namordnikus užsidėti ir kada nusiimti. Ir kad jis rytoj pat būtinai paskambins kam reikia ir idiotai bus "abrazūminti" “.

Su "aksakalu" viskas paprasta, ryte jis pabus, "pasitaisys" sveikatą ir toliau trins užpakaliu suoliuką, ir jo ramus gyvenimas po vakarykščių girtų riksmų niekaip nepasikeis, jeigu (kol) vėl su kitais "aksakalais" nepasieks "kondicijos".

Tik Svetkai, kai tik ateis blaivus rytas, greičiausiai, kad tokia schema neišdegs, labai jau garsiai, ilgai ir atkakliai-įkyriai gerklę plėšė.