Aurimas Guoga: Iškreiptas krikščioniškumas

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-12-29 00:41:00, skaitė 842, komentavo 7

Aurimas Guoga: Iškreiptas krikščioniškumas

Peržiūrėjau šeštadienio TV3 vakaro žinias. Interviu su seimo pirmininke V.Čmilyte prie kalėdinės eglutės.

Pirmiausia jos paklausė kaip čia yra, kad liberalai smerkė valstiečius dėl per didelių draudimų, o vos atėję į valdžią įvedė dar ne tokius draudimus.

Į tai Čmilytė atsakė, kad dabar labai sunkus metas, o kai metas sunkus, tai moterys prisiima atsakomybę. (Šiek tiek sustokite ir pamąstykite ką ji pasakė – AG).

Toliau jos pasiteiravo kaip švęs Kalėdas. Kalėdoms Čmilytė važiuos į Šiaulius, t.y. į kitą savivaldybę, kur jos vyras vienas paliktas augina keturis vaikus (pabrėžė kad keturi sūnūs). Čmilytės šeima, jos žodžiais, yra labai tradicinė, tad ir švęs Kūčias bei Kalėdas visiškai tradiciškai. Dar Čmilytė pasidžiaugė kalėdine nuotaika ir visiems palinkėjo to paties.

Po šio interviu man lieka keli pikti pastebėjimai:

1. Nors liberalai griežtai smerkė buvusius valdančiuosius už "perteklinius" draudimus (A. Armonaitė aiškino, kad reikia išmokti gyventi su virusu), dabar, kai atėjo į valdžią, sako kad metas sunkus, tad moterys prisiima atsakomybę. Ši atsakomybė pasireiškia dar didesniais draudimais visuomenei. Tai rimtas visų moterų diskreditavimas, nes pasirodo jos lytis yra koziris, kuris nukerta bet kokias vertybes ir bet kokius ankstesnius įsipareigojimus visuomenei.

2. Kol V.Čmilytė kartu su kitomis moterimis prisiiminėja atsakomybę Vilniuje, jos vaikus augina vienas paliktas vyras. Nepaisant to, šeima tradicinė ir Čmilytė tai labai vertina bei puoselėja.

3. Šiuo metu ši tradicinių pažiūrų, šeimą itin vertinanti moteris persiėmusi kalėdine dvasia, ko linki visiems, o po naujų metų grįš prie narkotikų liberalizavimo, šeimos ir tautos naikinimo, prie krikščionių niekinimo bei terorizavimo.