Lietuvos teigimu, tariamo Baltarusijos prezidento niekas nesirengė nugalabyti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-04-19 19:22:00, skaitė 1126, komentavo 4

Lietuvos teigimu, tariamo Baltarusijos prezidento niekas nesirengė nugalabyti

Dešinėje – Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

PAPILDYTA A. Lukašenkos komentaru:

Baltarusijos opozicija pranešė, kad tokia informacija „turi Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos specialiųjų tarnybų provokacijos požymių“.

„Būtina susilaikyti nuo skubotų išvadų ir sprendimų, galinčių pakenkti Baltarusijos nacionaliniams interesams, suverenitetui ir nepriklausomybei“, – skelbiama Baltarusijos prezidentės Svetlanos Tichanovskajos spaudos tarnybos išplatintame pareiškime.

skirt.png

Tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka (būtent taip jį įvardina nepriklausomas Žmonių partijos portalas delfi.lt) apkaltino JAV specialiąsias tarnybas, esą jos organizavo pasikėsinimą į jį ir jo vaikus.

Sąmokslo organizatoriais Baltarusijoje įvardinti juristas Jurijus Zenkovas, politologas Aleksandras Feduta bei opozicijos politikas Grigorijus Kostusevas. Šie asmenys esą davė parodymus ir prisipažino.

Teigiama, kad Gegužės 9 dienos Pergalės parado metu jie planavo nužudyti A. Lukašenką, o jo vaikams buvo paruoštas įkalinimo rūsys.

Taip pat esą planuota neutralizuoti visą Baltarusijos vadovybę. Operacija neva buvo koordinuojama amerikiečių Centrinės žvalgybos valdybos.

Šaltiniai mūsų šalies užsienio reikalų ministerijoje teigia, kad visa ši informacija yra išgalvota, niekas nenorėjo kėsintis į A. Lukašenką. Todėl Lietuva ir toliau sieks Baltarusijos demokratėjimo.

Pasak tų pačių šaltinių, neva pasikėsinimo ęsą organizavimas, tai paties A. Lukašenkos ir Kremliaus sugalvota provokacija, siekiant diskredituoti Vakarus, tačiau šis bandymas Maskvai ir Minskui nepavyko.

Ekspertai.eu primena, kad jau daugiau negu pusę metų Lietuvoje yra apsistojusi tikroji Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanosvkaja (prezidentės statusą šiai moteriai patvirtino LR Seimas – plačiau apie tai publikacijoje „Lietuva Baltarusijai kuria Venesuelos scenarijų: Seimas pirmasis pasaulyje pripažino S. Tichanovskają prezidente“), kuri čia išlaikoma Lietuvos piliečių mokesčių mokėtojų pinigais, jai skirta valstybės apsauga.

Kiek iš viso kainuoja Baltarusijos prezidentės išlaikymas, neskelbiama.

Šaltinis: news.tut.by

 Jūsų dėmesiui trumpas komentaras apie šią situaciją, kuri tapo viso civilizuoto Vakarų pasaulio gėdos dėme:

https://youtu.be/s6JLSI1MuRA