Karvėms irgi maus kaukes

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-06 18:09:00, skaitė 872, komentavo 8

Karvėms irgi maus kaukes

Deep state apmovė žmonijai beprasmes kaukes, negalinčias apsaugoti nuo virusų, bet gerai ribojančias metabolizmą ir skatinačias užsikrėtimą pelėsiniais grybais ir mikrobais, o dabar pinigų šeimininkai sugalvojo naują idiotizmą, skirtą melžti pinigus, užmauti metaną gaudančias kaukes karvėms. Metano gaudyklių, ar vėjo malūnų karvėms į užpakalius, bent kol kas, jie nenumato kišti. Manau, kad būtinai jie imsis ir karvių užpakalių. Tai jų mėgiama vieta.

Zerohedge rašo, kad kompanija "Cargill" pasitelkė startuolį, gaminantį išmaniąsias karvių kaukes metano išsiveržimams gaudyti.

Vykstant virškinimo procesams karvės išskiria daug metano. Sakoma, kad karvių atrajojimas yra šiltnamio efektą sukeliančių dujų - metano – šaltinis. Šią problemą galėtų, šių svajoklių nuomone, išspręsti naujas metaną sugeriantis dėvimas prietaisas.

Kaip praneša agentūra "Bloomberg", žemės ūkio milžinė "Cargill Inc." pasitelkė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusį startuolį "Zelp Ltd.", kurio tikslas - gerokai sumažinti gyvulininkystės pramonės poveikį aplinkai naudojant išmaniąsias karvių kaukes, filtruojančias metano atpylimus.

Antradienį "Cargill" pranešė, kad šie prietaisai 2022 m. bus pradėti naudoti jos Europos pieno gamintojų ūkiuose. Kiekvienos kaukės kaina dar nėra viešai aptarta, tačiau "Zelp" teigė, kad kiekviena karvė kainuos 80 JAV dolerių per metus kaip metinio abonentinio mokesčio dalis.

Išmaniosios karvių kaukės, aprašytos "Zelp" interneto svetainėje, neutralizuoja metaną, registruoja vertingus statistikos duomenis ir yra integruotos su mobiliojo ryšio įranga. Kaukė ne tik neutralizuoja metaną, bet ir kaupia daugybę duomenų apie karvę, įskaitant geografinę buvimo vietą, ankstyvąsias ligų funkcijas, šilumos aptikimą, išmetamų teršalų kiekį ir oksiduotą metano kiekį. 

Dėl plataus Cargill klientų tinklo išmaniosios kaukės gyvulininkystės pramonei artimiausiais metais gali tapti standartu, nes pasaulio elitas bando perkelti pasaulio ekonomiką į daug ekologiškesnę ateitį (ar bent jau taip atrodo). 

image.png

"Cargill" turi įspūdingą pasiekiamumą Europos pieno ūkiuose, - sakė "Zelp" vykdomasis direktorius Francisco Norrisas. "Jie turi unikalią galimybę platinti mūsų technologiją daugeliui klientų, tiek ūkininkų, tiek pieno perdirbimo bendrovių, ir taip maksimaliai padidinti diegimo mastą nuo pat pirmųjų mūsų pasirodymo rinkoje metų."

Agentūra "Bloomberg" išmaniąją kaukę apibūdina beveik kaip automobilio "katalizatorių", filtruojantį burbulus.

Saulės baterijų įkraunamų ventiliatorių komplektas susiurbia išmetamąsias dujas ir sulaiko jas kameroje su metaną sugeriančiu filtru. Kai filtras prisipildo, cheminė reakcija metaną paverčia CO₂, kuris vėliau išsiskiria.

Apie 95 proc. karvių išskiriamo metano išsiskiria su išmatomis ir per nosį.

image.png

Visame pasaulyje gyvulininkystės sektoriaus išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis sudaro apie 14,5 % visų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų. Bendrovė "Cargill" prisijungė prie pasaulinio siekio iki 2030 m. 30 proc. sumažinti anglies dioksido išmetimą visoje tiekimo grandinėje.

Zerohedge pažymi, kad nors korporacijos ir vyriausybės labai stengiasi artimiausiais metais sumažinti anglies dioksido išmetimą, elitas ir politikai nėra akivaizdžiai suinteresuoti riboti savo degalus ryjančių privačių lėktuvų, superjachtų ir superautomobilių išmetamų teršalų kiekį. 

Jei nebūsime atsargūs, vieną dieną visi turėsime dėvėti kaukes, kurios stebės mūsų išmetamo metano kiekį, ir už tai būsime apmokestinti, prognozuoja portalas.

Nuorodos: