Demografinės ir kvalifikuotos darbo jėgos trūkumo problemos? Masinė nelegali imigracija - kvailiausias būdas joms spręsti

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/notes... 2015-09-26 12:35:22, skaitė 2335, komentavo 0

Demografinės ir kvalifikuotos darbo jėgos trūkumo problemos? Masinė nelegali imigracija - kvailiausias būdas joms spręsti

Sulaukėme laikų, kuomet kitų valstybių vadovai vėl bando spręsti – kas turi gyventi Lietuvoje. Net nemanydami atsiklausti lietuvių tautos nuomonės. Tiesiog reikalaujama plačiai atverti vartus kultūriniu atžvilgiu itin svetimų kolonistų invazijai ir sudaryti sąlygas esmingai pakeisti mūsų šalies gyventojų rasinę bei etninę sudėtį.

Kas nėra aklas ir kvailas, tas puikiai mato ir supranta, kas vyksta. Akivaizdus bandymas sunaikinti tautinių valstybių pagrindą – visuomenių homogeniškumą ir tuo pačiu sukurti Europoje ištisinę etninių-rasinių konfliktų zoną.

Tačiau atsiranda ir tokių, ėė, naivuolių arba demagogų, kurie bando ieškoti kažkokio racionalaus paaiškinimo tiems neįtikėtiniems, savižudiškiems ir sveiku protu nepaaiškinamiems Europos didžiųjų sprendimams de facto atverti vartus praktiškai nekontroliuojamai masinei imigracijai iš Afrikos bei Azijos. Dar ir smerkiant tas šalis, kurios vykdydamos įstatymus bando sienomis apsiginti nuo tos invazijos.

Paprastai tie naivuoliai ar tokiais apsimetę demagogai aiškina, jog Europai – o ypač Vokietijai – būtina užsivežti papildomų gyventojų ir kvalifikuotų darbuotojų dėl liūdnos demografinės padėties. Atseit, po kelių dešimčių metų nebus kam dirbti gamyklose bei ofisuose. Liks vieni pensininkai, kurie turės patys save išlaikyti.

Dalis tiesos tuose padejavimuose yra. Demografijos neapgausi.

Tačiau kuo čia dėta masinė nelegalių migrantų iš kultūriškai svetimų ir europinėms tradicijoms dažnai priešiškų šalių invazija? Argi tai geriausias būdas kvalifikuotai darbo jėgai ir lojaliems šaliai piliečiams įsigyti?

Vieno tokio naivuolio, aršiai agituojančio įsileisti kuo daugiau nelegalių migrantų į ES ir Lietuvą, besidarbuojančio kažkokiu verslo konsultantų tiesiai paklausiau – ar jis savo klientams, darbdaviams, ieškantiems darbuotojų į kvalifikacijos reikalaujančias darbo vietas rekomenduotų taikyti „europinį“ darbo jėgos įsigijimo būdą, atveriant duris neaiškaus raštingumo Azijos bei Afrikos gyventojams be jokių dokumentų arba su nusipirktų pasų bei diplomų paketais?

Žmogelis truputį pasimetė ir pasimuistęs prisipažino, kad tokios nesąmonės klientams jokiu būdu nerekomenduotų. Nes tokį verslo konsultantą greit išspirtu lauk visi bent kiek proto turintys klientai. O tie, kurie neturi, kartu su juo išlėktų į orą pro bankroto kaminą.

Esmė yra paprasta – nedera painioti to, kas vadinama žmogiškuoju kapitalu – kvalifikuotus, kompetentingus, lojalius ir darbščius darbuotojus su žmogiškosiomis atliekomis – avantiūristais, pašalpinės laimės ieškotojais, kriminaliniais elementais, etc. Kurių tame pagrinde vyriškos lyties nelegalios migracijos sraute į ES itin gausu.

Tikrieji pabėgėliai, kurie rūpinasi savo šeimomis, sėdi kartu su jais Sirijos, Libano, Irako ir Turkijos pabėgėlių stovyklose. Ir laukia, kol baigsis tas siaubas jų tėvynėse, kad galėtų grįžti į savo gimtus namus.

Į Europą daugiausiai veržiasi visokie avantiūristai, pašalpinės laimės ieškotojai, tarp kurių nemažą procentą sudaro įvairaus plauko kriminaliniai elementai. Kurie yra mobiliausia bet kokios visuomenės dalis. Pakanka prisiminti, kad ir mūsų žulikai buvo pirmosiose emigrantų į Anglijas, Airijas bei Norvegijas gretose. Ko pasekoje kriminogeninė situacija Lietuvoje ženkliai pagerėjo.

Yra viena pamokanti istorija – kuomet Fidelis Kastro savo laiku paskelbė, kad leidžia disidentams išvykti iš Kubos į JAV – ir ta proga išgrūdo į tą šalį visus pikčiausius kriminalinius elementus - žudikus, vagis, plėšikus, aferistus, tiesiog prievarta ištuštindamas kalėjimus. Svetingai sutikusių „disidentus“ amerikiečių netrukus laukė didelė staigmena. Kai tie „pabėgėliai“ Majamyje pradėjo vystyti savo verslus pagal turimas kompetencijas. Ilgai dar policija bei FTB juos gaudė ir sunkiai sodino.

Keisčiausia, kad dviratis jau seniai išrastas. Būdai, kaip ekonomiškai pajėgioms šalims pasigerinti demografinę būklę ir įsivežti trūkstamos kvalifikuotos jėgos žinomi.

Tai tikslinės imigracijos programos. Kurios neturi nieko bendro su nelegalios migracijos legalizavimu bei nekontroliuojamo žmonių srauto įsileidimu.

Trūksta turtingoje Vokietijoje milijono gyventojų? Numatoma, kad bus 300 000 kvalifikuotų laisvų darbo vietų? Kame problema?

Skelbiate pasaulio spaudoje, jog per 5 metus Vokietija priims gyventi 1 milijoną žmonių – po 200 000 kasmet.

Aplikuoti gali viso pasaulio gyventojai, atitinkantys šiuos reikalavimus:

  • Amžiaus grupė 20 – 35 metai

  • puiki sveikatos būklė

  • vokiečių kalbos mokėjimas minimaliu lygiu, aukštesnis lygis – pranašumas.

  • paklausios kvalifikacijos turėjimas (pagal sąrašą), kvalifikacija įgyta pagal vokišką mokymo programą - pranašumas

  • darbo patirtis pagal įgytą kvalifikaciją, darbas vokiško kapitalo įmonėje - pranašumas

  • atvirai deklaruojamas nereligingumas arba priklausymas tradicinei krikščioniškai konfesijai

  • teistumų, kriminalinių įrašų bei tatuiruočių neturėjimas

  • tolerancijos testas ir besąlygiškas įsipareigojimas gerbti ir laikytis Vokietijos tradicijų ir papročių

  • įsipareigojimas gyventi ten, kur nurodyta leidime.

  • Įsipareigojimas susirasti darbdavį iš pasiūlyto sąrašo ir sudaryti darbo sutartis.

  • sutikimas, kad šeimos nariui padarius sunkų kriminalinį nusikaltimą, visa šeima netenka teisės gyventi Vokietijoje ir turi būti nedelsiant išsiųsta į atvykimo šalį

Priimamos tik sutuoktinių šeimos, kurių abu nariai atitinka visus reikalavimus, turinčios 1-3 ikimokyklinio amžiaus vaikus. Kitų šeimos narių atsivežti nebus leidžiama – nebent dvidešimt metų Vokietijoje išgyvenę imigrantai norės atsivežti ir savo sąskaita išlaikyti tėvus.

Juk visai nesudėtinga, ar ne?

O po to beliks tik atlikti kruopščią atranką bei patikrą tarp gausių kandidatų iš viso pasaulio. Kiek yra svajojančių apsigyventi Vokietijoje matome savo akimis. Tereikia surengti rimtus konkursus to vertiems.

Ir tie kandidatai apsigyventi Vokietijoje tikrai bus žmonės, kurie to nori ir siekia. Pasiryžę prisitaikyti prie vokiečių tradicijų ir to, kad jų vaikai turės eiti į vokiškas mokyklas bei tapti vokietukais. Patenkinti vokiška alga ir buities sąlygomis.

Džichadai, pašalpos, automobilių vartymas, deginimas ir lygios teisės jiems nerūpės.

Jie ir vokiečių kalbą dar savo šalyje išmoks ir vokiško standarto kvalifikaciją ten pat įsigys. Suinteresuoti geros kokybės darbo jėga vokiečių verslininkai tuo nesunkiai pasirūpins.

Štai tokio tipo imigracinės programos ir yra skirtos spręsti turtingos šalies demografines problemas bei patenkinti kvalifikuotos darbo jėgos poreikį. Kitaip sakant, didinti valstybės žmogiškąjį kapitalą.

O ne masinis nelegalių migrantų šimtatūkstantinių minių – be jokių dokumentų ir patikros – įsileidimas.

Tai – geriausias būdas susikurti visuomenėje papildomas problemas bei gausinti žmogiškąsias atliekas – asocialius, dykaduoniškus, parazituojančius ant visuomenės gerumo bei kriminalinius elementus.

Vienžo, kas ko ieško – tas tą ir suranda. Kas - kapitalą, o kas ir atliekas.

Vokiečiams ir jų Mamai Angelei tai irgi galioja. Mums - irgi.