Amerikoniškas fašizmas, arba kritinė rasių teorija: Dr. Aruna Khilanani, kuri nori šaudyti baltuosius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-10 21:05:00, skaitė 1390, komentavo 9

Amerikoniškas fašizmas, arba kritinė rasių teorija: Dr. Aruna Khilanani, kuri nori šaudyti baltuosius

Iš Pakistano kilusi JAV psichiatrė Aruna Khilanani balandžio 6 dieną išreiškė zoologinę neapykantą baltiesiems paskaitoje "Psichopatinė baltųjų proto problema". Paskaita vyko ne vietiniame BLM renginyje, o Jeilio universitete, ir dalyviai galėjo ją panaudoti kursų įskaitai - ji "atitinka Konektikuto valstijos nustatytą licencijavimo reikalavimą".

Keletas jos teiginių:

„Tokia yra bendravimo su baltaisiais kaina. Tai tavo paties gyvybės kaina, nes jie tave iščiulpia. Ten nėra gerų žmonių. Baltųjų žmonių kraujas verda. ... Fantazavau apie tai, kaip revolveriu iššaunu į galvą bet kuriam baltajam žmogui, kuris pasipainios mano kelyje, užkasu jo kūną ir šluostau kruvinas rankas, o pati išeinu palyginti be kaltės ir su džiaugsmu žingsniuoju tolyn. Tarsi būčiau padariusi pasauliui velnišką paslaugą. ... Mes prašome pamišusio, smurtaujančio plėšrūno, manančio, kad yra šventasis arba superherojus, prisiimti atsakomybę. Taip nebus. Jų smegenyse yra penkios skylės. Tai tarsi daužyti galvą į plytų sieną. Tai tiesiog nėra gera idėja“.

image.png

Jeilis visiškai nieko nedarė dėl jos pasisakymų, kol apie tai nepradėjo kalbėti žinomi konservatoriai. Savo laidoje apie tai kalbėjo Fox News žurnalistas Tucker Carlson  (~40′).

Kevin Macdonald nuomone, Khilanani yra vadovėlinis Frankfurto mokyklos kritinės teorijos, kritinės rasių teorijos pirmtakės, įtakos pavyzdys ir mano, kad Khilanani nuo pat mažens nekentė baltųjų žmonių ir rasdavo būdą, kaip tai išreikšti. Tiesiog šie žydų intelektualiniai judėjimai leido jai tai įforminti akademiškai.

image.png

Donaldas Trumpas paragino uždrausti kritinę rasių teoriją JAV mokyklose, sakydamas respublikonams "visuose lygmenyse" "nedelsiant imtis veiksmų, kad kritinė rasių teorija būtų uždrausta mūsų mokyklose". "Ir mes turėtume uždrausti ją darbo vietose. Turėtume uždrausti ją savo valstijose, turėtume uždrausti ją federalinėje vyriausybėje, tai turėtų būti padaryta nedelsiant", - pridūrė jis.

Mažiausiai 16 valstijų, įskaitant Arizoną, Teksasą ir Vakarų Virdžiniją, uždraudė dėstyti kritinę rasių teoriją - vis didesnę įtaką darantį idėjų rinkinį, kuriame pabrėžiamas sisteminis rasizmas ir pasisakoma prieš objektyvią tiesą.

Harvardo istorikas Jamesas Hankinsas, kalbėdamas apie Dr. Khilanani, sakė: "Tai, ką ji pasakė, yra tiesiai iš kritinės rasių teorijos. "Daugelis žmonių mano, kad jei kiti akademikai neprotestuoja, vadinasi, jie su tuo sutinka, tačiau universitetai nėra diskusijų draugijos, o dauguma iš mūsų tiesiog nori tęsti savo darbą. "Tačiau konservatoriai ir net kairiųjų pažiūrų akademikai mano, kad tai yra destruktyvu, ir pradeda apie tai kalbėti." Kadaise neaiški ideologija tapo pagrindiniu mūšio lauku JAV kultūriniuose karuose, skatindama tėvų grupes protestuoti ir net imtis teisinių veiksmų prieš švietimo tarybas. Trečios pagal dydį Floridos valstijos mokyklų taryba šią savaitę svarstė pasiūlymą nustatyti griežtas gaires dėl kritinės rasių teorijos, skatinančios mokinius gyvenimą laikyti neišsprendžiama juodaodžių ir baltaodžių kova, naudojimo. Tuo tarpu Vašingtono valstija, demokratų tvirtovė šiaurės vakaruose, įpareigojo vidurinių mokyklų mokytojus mokytis kritinės rasių teorijos.

Nuorodos: