Emigrantai grįžta į GEROVĖS VALSTYBĘ: Iš Londono į Lietuvą deportavo dar 15 įstatymus pažeidusių lietuvių

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/is-l... 2021-06-16 13:23:00, skaitė 583, komentavo 3

Emigrantai grįžta į GEROVĖS VALSTYBĘ: Iš Londono į Lietuvą deportavo dar 15 įstatymus pažeidusių lietuvių

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad Vilniaus oro uoste pasieniečiai vėl pasitiko specialiu reisu iš Londono atskridusį lėktuvą, kuriame buvo 15 Lietuvos piliečių. Jie iš Anglijos išsiųsti už įstatymų pažeidimus. Du išsiųstieji buvo ieškomi ir Lietuvoje. Šiuo lėktuvu skrido ir palyda – 71 Anglijos pareigūnas. Panašus reisas buvo surengtas ir prieš mėnesį, kai 22 lietuvius parskraidino 70 pareigūnų.

Antradienį po vidudienio Vilniaus oro uoste nusileido specialiu reisu iš Anglijos sostinės Londono į Vilnių atskridęs lėktuvas. Oro uoste dirbę pasieniečiai iš anksto žinojo apie juo atvykusius keleivius, todėl iškart su tarnybiniais mikroautobusais atvyko prie lėktuvo trapo.

Šiuo reisu buvo parskraidinta 15-a įvairaus amžiaus Lietuvos piliečių, kurie iš Anglijos buvo išsiųsti už įstatymų pažeidimus. Parskraidintuosius lydėjo 71 Anglijos pareigūnas. Be įgulos, daugiau kitų keleivių lėktuve nebuvo.

Pasieniečiai visus 15-a Lietuvos piliečių savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Tikrindami Lietuvos piliečių dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad dviejų išsiųstųjų paieška paskelbta ir Lietuvoje. Vilniaus apskrities policija 24-erių Šalčininkų rajono gyventojo ieškojo kaip kaltinamojo nusikaltimo padarymu. Šaulių apskrities policija 62-ejų Jungtinėje Karalystėje gyvenamąją vietą deklaravusio lietuvio ieškojo kaip nuteistojo už nusikaltimo padarymą.

Pasieniečiai po apklausos ir formalumų sutvarkymo šiuos sulaikytuosius vėliau perdavė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą atvykusiems paieškos iniciatoriams.

Po apklausų likusieji 13-a Anglijos įstatymų pažeidėjų buvo paleisti, nes Lietuvos teisei jie nenusižengę. Visi jie pagal Lietuvoje galiojančius karantino reikalavimus turės nustatytą laiką saviizoliuotis.

Beje, prieš išskrendant šiems 15-ai lietuvių Anglijoje buvo atlikti testai dėl COVID-19. Visų testų rezultatai buvo neigiami

Toks specialus lėktuvas Vilniaus oro uoste leidosi ir gegužės 11 d. Jame buvo 22 Lietuvos piliečiai, iš Anglijos išsiųsti už įstatymų pažeidimus. Lietuvius tąkart lydėjo 70 Anglijos pareigūnų. Trys išsiųstieji buvo ieškomi ir Lietuvoje.

VSAT inf.