Nenormaliems normalus Prezidentas netinka

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-19 21:01:00, skaitė 558, komentavo 2

Nenormaliems normalus Prezidentas netinka

15 ir 17 dienomis sudalyvavau Šeimų Sąjūdžio mitinguose. Buvau prie Seimo ir prie Prezidentūros.

Džiaugiuosi priimta rezoliucija, reikalaujančia pašalinti Premjerę ir Seimo pirmininkę, naikinančias Lietuvos valstybę. Dvaro žiniasklaida visas tris dienas lojo lojo, o šeimų karavanas gražiai ir tvarkingai parodė Lietuvai, kokia nenormali Premjerė, kokia nenormali Seimo pirmininkė, kurios bijo piliečių. Jos nesupranta elementaraus dalyko, kad su piliečiais reikia kalbėtis, išklausyti, o ne ignoruoti. Todėl ir pasigirdo baisus landsberginio serpentariumo šnypštimas, kai prezidentas atsiuntė pas protestuojančius savo atstovą Povilą Mačiulį. Šis pasakė:

„Laba diena, Lietuvos piliečiai. Pirmiausiai jums norisi padėkoti už aktyvumą. Jūs parodėt, kad lietuviai yra aktyvi tauta. Jūs parodėt, kad savo nuomonę ir savo įsitikinimus jūs galite ginti rodydami tai, girdėdami tą poziciją iš valdžios, kuriai nepritariate. Netylite, jūs kalbate ir sakote. Pirmiausia, ačiū jums už aktyvumą.

Tikrai yra daug temų Lietuvoje, kur nuomonės gali išsiskirti ir jos išsiskiria. Tikrai mes turime kiek galima labiau vieningi, net ir girdėdami kitokias pozicijas. Būti viena tauta, viena Lietuva. Tačiau tikrai yra daug nerimo ženklų, tai dėl to, kas šiuo metu vyksta Lietuvoje. Pirmiausia aš noriu paminėti referendumo galimybę.

Jūs turbūt žinot, kad tik šiandien vyriausybė registravo referendumo įstatymą. Ir tai reiškia, kad jei Seimas nespės priimti šio įstatymo iki liepos mėnesio, jūs, aš, ir kiti Lietuvos piliečiai praranda savo pilietinę teisę į referendumą.

Pasigirsta daug nuomonių iš politikų, iš valdžios atstovų, apie tai, kad klausti piliečių nuomonės nereikia.

Klausti nuomonės reikia. Ar referendumu, ar apklausomis, ar kitais įmanomais būdais bendraujant su Lietuvos piliečiais. Tai būtina daryti. Negalima bijoti vieni kitų nuomonių net jei jos išsiskiria.

Todėl perduodu nuoširdžiausius linkėjimus nuo prezidento Gitano Nausėdos, kuris negali šiandien čia ateiti iki jūsų, nes šiuo metu dalyvauja paruošiamajam Europos vadovų tarybos pasitarime, kuris vyksta nuotoliniu būdu.

Jūs turbūt puikiai žinot, kad ir prezidentą iš Europos vadovų tarybos bando išstumti kai kurie politikai.

Nepaisant to, kad kažkas bando išstumti, tai irgi yra kitokia nuomonė, kurią reikia išklausyti ir išgirsti. Bet ir kaip kiekvienas čia vedinas yra demokratinių vertybių, Lietuvos Konstitucijos ir pilietiškumo, tikiu, kad visi mes kovosime už tai, kad Lietuva būtų viena, vieninga tauta. Ačiū už jums labai“.

Lietuvos naikintojų valdžios durniai nesuprato. Jie nepajėgūs suprasti, nes yra absoliutūs dulkiai.

image.png

Paskutinis SAM kvailio pokštas

Turiu lieknėjimo protokolą: klausau 14 val. LRT žinių, kurios kenkia apetitui. Tačiau, tai patogiau, negu nuogam valgyti prieš veidrodį.

Šiandien LRT žinios pralinksmino. SAM dulkės proto ministras susiruošė skiepyti paplūdimiuose (https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000156820, 2:10). Pagalvojau, kad vyrus jis skiepys moterų paplūdimiuose, o moteris – vyrų. Efektas garantuotas. Žvilgtelėjau LRT melagienas, o ten to buko ministro puslapio ilgio pateisinimo raštas, kad jį ne taip suprato. Keista! Kai tik šitas beprotis išsižioja, tuojau tenka jį teisinti. Pamenate, paskutinį kartą jis džiaugėsi, kad Lietuvoje per dešimt metų gimė du kartus mažiau kūdikių. Tai vadino pasiekimu.