Mindaugas Puidokas: Atsakas apie STT viešųjų ryšių akciją – kai jie patys tyrė ir vertino savo STT agentų veiksmus

Autorius: Mindaugas Puidokas Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-06-22 13:26:00, skaitė 692, komentavo 3

Mindaugas Puidokas: Atsakas apie STT viešųjų ryšių akciją – kai jie patys tyrė ir vertino savo STT agentų veiksmus

Esu jau daug metų nuolat sekamas, bet kovojau ir kovosiu su supuvusia korumpuota politine sistema. Telkiau ir organizavau žmones taikiai revoliucijai Lietuvoje. Priešinausi degradaciją visuomenei nešantiems įstatymų projektams. Sulaukiau perspėjimų Seimo koridoriuose, kad mano kova už tradicines vertybes yra kova už praeitį. Geriau, sakė, rinkis ramiai gyventi su šeima ir vaikais. Ateitis bus mūsų - moderni. Per mano darbo laikotarpį Seime galėjau netekti gyvybės kelis kartus. Pirmą kartą stovėjimo aikštelėje buvo įplėšta padanga ir parengta sprogimui greitkelyje. Tada kviečiau policiją, bet dirbta profesionaliai. Prieš pusmetį priekinio rato atsukti visi varžtai... tada su patarėja Loreta važiavau į Seimą greitkeliu. Turėjom baigti kelionę griovyje. Tik Dievas išsaugojo gyvybę abu kartus! Mane galima fiziškai ar politiškai sunaikinti, bet tautos laisvės ir teisingumo troškimo nesunaikins niekas!

Savo atveju matau Baltarusiją ar Šiaurės Korėją primenančius veiksmus. Matau politinį susidorojimą su aktyviu opozicijos nariu, kuris niekuo nėra kaltinamas. Matau daug klastos, melo ir apgaulės. Ateiti STT į Seimą ir nefilmuoti, kai tiek veiksmų darai apgaule – tai nenorėti skaidrumo ir viešumo.

Kovosiu visomis teisinėmis priemonėmis. Pasitikiu savo advokatais. Noriu tikėti, kad Lietuvoje vis dar galioja nekaltumo prezumpcija. Deja dažniausiai žmonės pasmerkiami ir jų bei jų artimųjų likimai sugriaunami vien išgirdus kaltinimus. Kaltinimus, kurie STT politizuotų skandalų atveju beveik visada subliūkšta. Pasibaigus n metų trukusioms byloms niekas neneša jokios teisinės atsakomybės už skausmą, kurį patiria neteisingai apkaltinti žmonės ir jų šeimos. Prisiminkite prezidentą Paksą – išteisintas po 7 metus trukusios bylos. Prisiminkite Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną ir dar 8 kaltinamuosius, kurie visiškai išteisinti po 5 metus trukusios garsiosios Europos krepšinio čempionato bylos. Tada teisėjai priėmė sprendimą, kad už gerus darbus valstybės naudai neteisiama.

Su manimi nuo pat pradžių elgėsi kaip su niekingu nusikaltėliu, net į tualetą jokio procesinio statuso procese neturinčiam žmogui norėjo neleisti nueiti. Mane į jį lydėjo STT agentas bei aiškiai girdėjo ką ten tas pora minučių veikiau. Apie visa tai atvirai sakiau dar skandalo dieną. Tai yra žmogaus orumo žeminimas, tyčiojimasis, bandymas mane palaužti morališkai tokiomis apgalvotomis STT viešųjų ryšių akcijomis. Po tualeto galėjau visai negrįžti į kabinetą ar sėdėti jame užsidaręs pusvalandį. Jaučiausi teisus. Dėl to elgiausi maksimaliai skaidriai, norėjau sulaukti advokato ir įrodyti savo teisumą STT agentams. Tad grįžau į kabinetą, bet jame sulaukiau smurto. Pabrėžiu – nesutikau tik su neteisėtu agentų elgesiu. Kaip galėjau ką nors trinti, jei nežinojau apie ką tyrimas!? Viską sužinojau tik vėliau iš žiniasklaidos, kai mano mobilieji jau buvo STT agentų paimti.

Premjerė Šimonytė atvirai daro spaudimą STT ir teisėsaugai savo viešais pasisakymais, tad nesistebiu dėl taip skubiai užbaigto ir skubotai paskelbto tyrimo rezultatų. Premjerė apie ikiteisminio tyrimo eigą, veiksmų rezultatus sako netiesą. Realybėje sutrikdytas mano, kaip seimo nario, veiklos integralumas. STT viešųjų ryšių akcija parodė, kad tęsiama liūdnai pagarsėjusi sovietinė KGB tradicija. STT tarnyba pati ištyrė savo pačios STT pareigūnų veiksmų teisėtumą. Kokioje normalioje demokratinėje šalyje tas dar būtų įmanoma!? Dėl to specialiai neskubame su video paviešinimu visuomenei bei demokratiniam pasauliui. Norime pasižiūrėti kiek sąžinės ir teisingumo yra likę Lietuvoje. Juk jei prieš Seimo narį galima smurtauti – tai ką daryti paprastam žmogui!?