Prieglobsčio prašytojų iš Afganistano auka tapo 13 metų austrė

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-30 12:52:00, skaitė 1691, komentavo 6

Prieglobsčio prašytojų iš Afganistano auka tapo 13 metų austrė

Kaip rašo austrų dienraštis Krone, Vienos policija pateikė informaciją apie 13-metės mergaitės Leonie mirties tyrimą. Du įtariamieji afganai prieglobsčio prašytojai atsivedė nepilnametę mergaitę į savo butą Vienos-Donaustadte. Ten jie suleido mergaitei narkotikų, manoma ekstazio, ir galiausiai buvo įvykdyti "nusikaltimai prieš mergaitės lytinį neliečiamumą". 18-metis įtariamasis galiausiai išnešė mergaitę iš buto ir išmetė ją netoliese esančioje žolėje. Klausimas, ar Leonie tuo metu dar buvo gyva, lieka atviras.

Krone rašoma, kad pagrindinis 18-metis įtariamasis buvo 3 kartus teistas ir sėdėjęs kalėjime. Kitam įtariamąjam 16 metų. Įtariami žmogžudyste prieglobsčio prašytojai iš Afganistano. Jie buvo sulaikyti pirmadienį. Vienas iš dviejų įtariamųjų picerijoje, kitas - po dviejų valandų Dunojaus saloje. Pats nusikaltimas, matyt, įvyko vieno iš įtariamųjų bute, šiuo metu neatmetama galimybė, kad buvo ir kitų bendrininkų. Nepaisant to, kad 18-metis afganas buvo 3 kartus teistas ir sėdėjo kalėjime, jis nebuvo deportuotas iš Austrijos.

image.png

Abu įtariamuosius susekė vyresnio įtariamojo afganistaniečio pažįstamas, kuris pranešė policijai. Liudininkas buvo prieglobsčio prašytojas iš Sirijos, kuris, reagavo į žiniasklaidos pranešimus po to, kai buvo rastas kūnas.

Antradienį buvo išplatintos dviejų įtariamųjų baudžiamosios ir prieglobsčio bylos: Nors šešiolikmetis į Austriją atvyko tik šiemet ir iki šiol nebuvo teistas, įtariamo aštuoniolikmečio byla jau gerokai storesnė: jis į Austriją atvyko 2015 m. kaip nelydimas nepilnametis pabėgėlis. 2015 m. jis paprašė prieglobsčio, o 2016 m. jam buvo suteikta papildoma apsauga. Tačiau vėliau jis tapo nusikaltėliu. 2018 m. jam iš viso buvo surašyta vienuolika policijos pranešimų, be kita ko, dėl prekybos narkotikais, pavojingo grasinimo ir muštynių. 2018 m. jis buvo nuteistas pirmą kartą ir atliko dviejų mėnesių lygtinio paleidimo bausmę. 2019 m. jis dešimt savaičių lygtinai atliko bausmę pagal Narkotinių medžiagų įstatymą. 2020 -siais jis 10 mėnesių sėdėjo kalėjime už plėšimą ir buvo paleistas anksčiau laiko rugpjūtį ir nuo to laiko vėl buvo laisvėje.

https://www.krone.at/2449906