A. Anušauskas ir A. Bilotaitė savo rankomis pačiupinėjo vielą ir įvertino situaciją pasienyje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/aanus... 2021-07-12 23:28:00, skaitė 513, komentavo 5

A. Anušauskas ir A. Bilotaitė savo rankomis pačiupinėjo vielą ir įvertino situaciją pasienyje

Nuotr. kam.lt

Vėlyvą penktadienio popietę Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas ir Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atvyko įvertinti ir susipažinti su pradėtais darbais Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kur tos dienos ryte Lietuvos kariuomenė pradėjo tiesti spygliuotą vielos užtvarą.

„Krašto apsaugos ministerija reaguoja į visus poreikius susidarius ekstremaliai situacijai. Šiandien gyvai įvertinome situaciją pasienyje, esame patenkinti tuo, ką matome. Spygliuotos vielos tvorą įveikti yra sudėtinga ir pavojinga, ji turi reikšmingą stabdomąjį poveikį“, - pasakė A. Anušauskas.

Jam atitarė A. Bilotaitė.

„Migrantai turi suprasti ir pajusti, kad kelias per Lietuvą nei paprastas, nei greitas, o mes imsimės visų būtinų priemonių, kad ne tik maksimaliai apsunkintume neteisėtai sieną kertančių migrantų patekimą į Lietuvą, bet ir užtikrinsime, kad jų kelionė čia būtų sustabdyta ir jie kuo greičiau grįžtų į savo kilmės šalis“, - pasakė ministrė.

Spygliuota viela pradėta statyti Lietuvoje nemažėjant nelegaliai sieną kirtusių migrantų skaičiams. Užtvara montuojama Krašto apsaugos ministerijai aktyviai bendradarbiaujant su Vidaus reikalų ministerija ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba.