Valentinas Katasonovas. Gobšumo ir melo sinergija - apie "Big Pharma" ir žiniasklaidos korporacijas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-07-15 22:00:00, skaitė 745, komentavo 1

Valentinas Katasonovas. Gobšumo ir melo sinergija - apie

Prieš mėnesį internete išpopuliarėjo Džozefo Merkolos (Joseph Mercola) straipsnis „The Same Shady People Own Big Pharma and the Media" (Didžiąją farmaciją ir žiniasklaidą valdo tie patys šešėliniai žmonės).

Mercola Amerikoje – žinoma figūra. Gydytojas su ketvirčio amžiaus praktika, biologijos ir chemijos sričių specialistas, jis nuo 1997 metų administruoja puslapį Mercola.com, kuris skaitomas natūralaus sveikatinimo resursu Nr. 1. 2000-aisiais demaskavo Big Pharma AIDS aferą. Dabar kovoja su COVID-19 masine vakcinacija.

Naujausia Merkolos knyga - The Truth About COVID-19: Exposing The Great Reset, Lockdowns, Vaccine Passports, and the New Normal (Tiesa apie COVID-19: atskleidžiant didįjį persitvarkymą, apribojimus, vakcinų pasus ir naująją normalią padėtį") – parašyta bendradarbiaujant su Ronnie Cumminsu (Ronnie Cummins), Ekologiškų produktų vartotojų asociacijos (OCA, Organic Consumers Association, OCA) įkūrėju ir direktoriumi. Įžanginį žodį parašė Robertas F. Kenedis jaunesnysis, 1963 m. nužudyto prezidento Džono F. Kenedžio sūnėnas.

"Tiesą apie COVID-19..." skaito dešimtys tūkstančių žmonių Amerikoje, o "Tuos pačius įtartinus žmones..." jau perskaitė milijonai žmonių ne tik Amerikoje. Mercola žengia toli už medicinos temos ribų - į organizacijų, kurios vainikuoja realios valdžios piramidę Amerikoje, lygį. Savo

Jeigu knygą The Truth About COVID-19… Amerikoje skaito dešimtys tūkstančių žmonių, tai straipsnį The Same Shady People… jau perskaitė milijonai ir ne tik Amerikoje.

Merkola toli peržengia medicinos tematikos rėmus – į lygį organizacijų, esančių Amerikos valdžios piramidės viršūnėje. Savo samprotavimus jis pradeda klausimu: "Ką bendro "New York Times" ir didžioji dalis žiniasklaidos turi su Didžiąja farmacija?" Ir jis atsako, kad jos "daugiausia priklauso "BlackRock" ir "Vanguard Group", dviem didžiausioms turto valdymo įmonėms pasaulyje". Šios dvi bendrovės "sudaro slaptą monopoliją, kuriai priklauso beveik viskas, apie ką tik galite pagalvoti".

Mercola rašo, kad dabartinis pasaulis sukurtas kaip piramidė: "Mažesni investuotojai priklauso didesniems investuotojams. Šie savo ruožtu priklauso dar didesniems investuotojams. Šios piramidės viršuje matomos tik dvi bendrovės - "Vanguard" ir "BlackRock". Jie sudaro savotišką kartelį, kryžmiškai dalyvaudami vienas kito kapitale".

Iš šių dviejų korporacijų "Vanguard" yra daug "tamsesnė". Ši nevieša bendrovė priklauso įvairiems fondams ir bendrovėms, už kurių stovi kiti investuotojai. Dar niekam nepavyko iki galo išnarplioti šios painiavos ir suprasti, kas yra kas. Tuo pat metu, "žvilgtelėjus iš pirmo žvilgsnio galima teigti, kad "Rothschild Investment Corp." ir "Edmond De Rothschild Holding" yra dvi pagrindinės suinteresuotosios šalys", - rašo Mercola. Trumpame "Vanguard" galimų galutinių investuotojų ir naudos gavėjų sąraše Mercola taip pat mini italų Orsini šeimą, amerikiečių Bushų šeimą, Dupontų, Morganų, Vanderbiltų ir Rokfelerių šeimas.

Aš norėčiau pridurti, kad Mercolos sąrašas labai panašus į JAV Federalinio rezervo pagrindinių akcininkų sąrašą. Egzistuoja teorija, kad pagrindiniai Federalinio rezervo akcininkai nusprendė paslaptingosios korporacijos "Vanguard" pavidalu įkurti sau alternatyvų aerodromą. Ankstesniame straipsnyje parodžiau staigų "Vanguard" iškilimą. 2000 m. "Vanguard" iš viso neturėjo didelių (5 proc. ar daugiau) 500 didžiausių JAV bendrovių akcijų paketų, o po 15 metų "Vanguard" dalis tų 500 didžiausių bendrovių kapitale, kuriose ji turėjo 5 proc. ar daugiau akcijų, išaugo iki 94,3 proc. 2000 m.

"Vanguard" užėmė trečią vietą po "BlackRock" ir "State Street" pagal investicinės milžinės dalį visame 500 didžiausių JAV įmonių nuosavame kapitale, taip pat pagal dalį visų 500 didžiausių JAV įmonių akcininkų balsų. Iki 2015 m. ji užėmė pirmąją vietą ir dabar ją užima. Praėjusių metų pabaigoje "Vanguard" valdomas turtas viršijo 7 trilijonus JAV dolerių. Iki to laiko FED turtas taip pat pasiekė 7 trilijonus JAV dolerių. Mercola cituoja "Bloomberg" ataskaitą, kurioje teigiama, kad 2028 m. "Vanguard" ir "BlackRock" kontroliuos 20 trilijonų JAV dolerių vertės turtą.

Straipsnio autorius taip pat nurodo šį skaičių: "BlackRock" ir "Vanguard" iš viso valdo apie 1600 JAV įmonių, kurių bendros pajamos 2015 m. sudarė 9,1 trilijono JAV dolerių.

Toliau Mercola pereina prie didžiųjų farmacijos kompanijų. "Vanguard" ir "BlackRock" dalyvauja visų didžiausių JAV farmacijos bendrovių akciniame kapitale. Pavyzdžiui, 2020 m. vasarį "BlackRock" ir "Vanguard" buvo du didžiausi farmacijos milžinės "GlaxoSmithKline" akcininkai, turintys atitinkamai 7 % ir 3,5 % akcijų.

"Pfizer" savininkai pasikeitė vietomis: "Vanguard" tapo pagrindiniu investuotoju, o "BlackRock" - antru pagal dydį akcininku. Žiniasklaida, kontroliuojama šio "Didžiojo dvejeto", nuolat žaidė kartu su "Didžiąja farmacija". Kaip pastebi Mercola, "du didieji" "trina ribas tarp privataus kapitalo ir viešųjų reikalų". Kalbant apie COVID-19, tai reiškia, kad JAV sveikatos priežiūros institucijos gauna nurodymus iš "Big Pharma", kuri turi unikalią galimybę praturtėti kovoje su koronavirusu.

Mercola remiasi "Global Justice Now" 2020 m. gruodžio mėn. ataskaita "Siaubinga didžiosios farmacijos istorija", kurioje nagrinėjama "gėdinga septynių pirmaujančių pasaulio farmacijos kompanijų, dabar kuriančių ir gaminančių vaistus ir "vakcinas", kurių pagrindą sudaro COVID-19 genai, istorija, o didžioji žiniasklaida padeda slopinti informaciją apie lengvai prieinamus senus vaistus, kurie yra labai veiksmingi prieš šią infekciją. Tai tie patys lengvai prieinami seni vaistai, kuriuos Mercola jau daugelį metų reklamuoja per savo informacijos šaltinį Mercola.com.

Deja, jėgos nelygios. "Big Pharma" savo pusėje turi galingą žiniasklaidą, kurią kontroliuoja "Big Two". Kaip nurodo Mercola, 2021 m. gegužės mėn. pagrindinis "New York Times" akcininkas buvo "Vanguard Group", kuriai priklausė 8,11 % žiniasklaidos korporacijos kapitalo. Antroje vietoje liko "BlackRock" su 7,43 % akcijų. "Vanguard" ir "BlackRock" taip pat yra pagrindiniai "Time Warner", "Comcast", "Disney" ir "News Corp" akcininkai. - keturios iš šešių žiniasklaidos bendrovių, kontroliuojančių daugiau kaip 90 % JAV žiniasklaidos rinkos. Be to, "BlackRock" ir "Vanguard" turi visų pirmaujančių Silicio slėnio skaitmeninių bendrovių: "Microsoft", "Apple", "Amazon", "Facebook" ir "Alphabet Inc." akcijų.

Savo straipsnį Mercola baigia žodžiais: "Atrodo gana aišku, kad COVID-19 pandemija buvo suorganizuota tam, kad būtų įgyvendinta... Naujoji pasaulio tvarka - Didysis perkrovimas. Viso to centre, į kurį suplaukia visas pasaulio turtas, yra bendrovės "BlackRock" ir "Vanguard".

P.S. Liepos 2 d. Josephas Mercola paskelbė naują straipsnį „COVID Vaccine Deaths and Injuries Are Secretly Buried“ (COVID vakcinų sukeltos mirtys ir sužalojimai slapta paslėpti). Jame galima rasti įdomios informacijos apie "Big Pharma" veiklą.

Šiuo metu federaliniuose ir valstijų teismuose nagrinėjama dešimtys civilinių ir baudžiamųjų bylų prieš tris JAV farmacijos korporacijas, kurios yra COVID-19 vakcinų gamintojos. Kol kas ieškiniai susiję ne su naujausiomis vakcinomis, o su kitais medicinos produktais, dėl kurių mirė žmonės ir nukentėjo jų sveikata. Atsakovės yra bendrovės "Pfizer", "Johnson & Johnson" ir "AstraZeneca". Bendra ieškinių dėl baudų ir kompensacijų suma siekia 8,6 mlrd. dolerių.

https://www.fondsk.ru/news/2021/07/14/sinergia-zhadnosti-i-lzhi-o-svjazjah-big-pharma-i-mediakorporacij-54005.html