Baltarusijos hibridinės atakos akivaizdoje, Bilotaitė padėkojo už pagalbą Tapinui, atgrasant migrantus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/balta... 2021-08-09 00:36:00, skaitė 1450, komentavo 0

Baltarusijos hibridinės atakos akivaizdoje, Bilotaitė padėkojo už pagalbą Tapinui, atgrasant migrantus

Vienas iš plakatų, kviečiančių pabėgėlius atvykti į Lietuvą gyventi kaip namuose.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė rugpjūčio 7 d. padėkojo intelektualaus humoro kūrėjui, dosniai biudžeto pinigais šeriamos Landsbergių bendruomenės internetinės „Laisvės TV“ vadovui Andriui Tapinui, sukūrusiam vaizdo klipą, skirtą atbaidyti nuo Lietuvos pabėgėlius iš Irako.

„Ačiū Andriui Tapinui už tai, kad skuba į pagalbą tada, kai valstybei sunku. Dėliojame ir tariamės, kokia pagalba šiuo metu labiausiai reikalinga pasienyje.
Rytoj rengiame pasitarimą su Andriumi, jo komanda, Vidaus reikalų ministerijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos specialistais. Prisidėti galės visi norintys. Netrukus pranešime, kaip“, - informavo su hibridine Baltarusijos ataka jau keletą mėnesių iš eilės kovojanti A. Bilotaitė.

Ekspertai.eu primena, kad trumpame A. Tapino vaizdo pasakojime atskleidžiama, į kokį pragarą čia patenka atvykėliai iš svetingos ir gražios Baltarusijos.

Pabėgėlių mūsų šalyje laukia konclageris, gerai ginkluoti policininkai ir pikti jos šunys, fizinė prievarta, kūno sužalojimai, galimybė netekti gyvybės.

Net jei ir pavyktų gauti prieglobstį, išgyventi Lietuvoje praktiškai neįmanoma dėl itin atšiauraus klimato. Rodoma, kaip tektų egzistuoti skurde, knaisiotis šiukšlių konteineriuose, atsiklaupūs prašyti išmaldos ir t.t.

Šis Lietuvą pristatantis vaizdo klipas aprašytas trimis kalbomis – arabiškai, angliškai ir lietuviškai. Raginama kuo plačiau pasaulyje šiuo klipu apie apie mūsų šalį dalintis.

„Lietuvos žiūrovai, kviečiame kalbėtis su Irake gyvenančiais žmonėmis ir pranešti jiems, kokia reali situacija laukia jų Lietuvos pasienyje. Patikėję geresnio gyvenimo pažadais, jie atiduoda paskutinius pinigus, tačiau lieka įkalinti migrantų stovyklose. Dalinkitės žinute su vietiniais žmonėmis, jų grupėse socialiniuose tinkluose ir perspėkime irakiečius, kas jų išties laukia“, - informuoja klipo autoriai.

Kada bus sukurtas specialus klipas skirtas afganistaniečiams bei kitų tautų atvykėliams, nepranešama.


P. S. Dar visai neseniai požiūris į bėgančius iš tų šalių, kur Lietuva su savo strateginiais partneriais bandė įdiegti demokratiją, buvo visai kitas, svetingesnis: