Baltarusija paskelbė, kad su Rusija suderinti beveik visi šalių susijungimo dokumentai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/balt... 2021-08-18 13:51:00, skaitė 868, komentavo 6

Baltarusija paskelbė, kad su Rusija suderinti beveik visi šalių susijungimo dokumentai

Baltarusija ir Rusija susitarė dėl beveik visų integracijos su Rusija ir Sąjungos valstybės sukūrimo dokumentų. Apie tai pranešė Baltarusijos ministro pirmininko pirmasis pavaduotojas Nikolajus Snopkovas, praneša „BelTA„.

Ministro pirmininko teigimu, integracijos gilinimo klausimai įgyvendinant Sutartį dėl Sąjungos valstybės įsteigimo buvo derinami beveik trejus metus.

Ši tema buvo užšaldyta 2019 metų žiemą, derybos atnaujintos 2020 metų vasarą.

„Derybų metu gana greitai buvo atskleistas kiekvienos pusės interesų esmė. Rusijai tai yra mokesčių ir muitų reguliavimo klausimai, tai yra skaidrumas, prekių atsekamumas visoje jų teritorijoje.

Mums  bendradarbiavimo energetikos sektoriuje ir patekimo į Rusijos rinką sąlygos. Visame ekonominės integracijos susitarimų pakete pagrindinis mūsų derybų klausimų sunkumas buvo šių abipusių interesų sujungimas“, — aiškino Snopkovas.

Ministras pirmininkas pažymėjo, kad derybų metu abi pusės beveik visiškai suderino integracijos dokumentų paketą, įskaitant pagrindines kryptis ir 28 sektorių sąjungos programas, taip pat Sąjungos Ministrų Tarybos ir Aukščiausiosios valstybės tarybos sprendimų projektus.

SN inf.