Visuomenė atsakinga už migracijos krizę, todėl kviečiama prisidėti prie migrantų krizės suvaldymo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/visuo... 2021-08-18 13:04:00, skaitė 395, komentavo 5

Visuomenė atsakinga už migracijos krizę, todėl kviečiama prisidėti prie migrantų krizės suvaldymo

Nuotr. lrv.lt

Už migracijos krizę Lietuvoje, kuri prasidėjo Baltarusijai vykdant hibridinę ataką prieš mūsų valstybę, jausti atsakomybę privalo kiekvienas Lietuvos pilietis, kiekviena šalies įmonė, skelbia Vyriausybė.

Todėl Vidaus reikalų ministerija, vadovaujama Agnės Bilotaitės, „visuomenei pristatė galimybes, kaip piliečiai, organizacijos ar įmonės gali prisidėti prie nelegalios migracijos krizės suvaldymo“.

„Ministerijos internetinėje svetainėje pateikiamos finansinės paramos, aukojimo daiktais, priemonėmis, savanoriškos veiklos alternatyvos ir informacija, kur ir kokiu pagalbos klausimu reikia kreiptis“, - skelbia ministerija savo pranešime visuomenei „Visuomenė kviečiama prisidėti prie migrantų krizės suvaldymo“.

Aukojant galima prisidėti prie „Laisvės TV“ akcijos „Laikykitės, pasieniečiai“ bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Carito, Maltos Ordino pagalbos tarnybos ir kitų nevyriausybinių organizacijų, kurios teikia humanitarinę pagalbą, veiklos.

„Dėkojame visiems prisidedantiems ir siūlantiems savo pagalbą. Jau vykstantis nevyriausybinių organizacijų, verslo ir piliečių susitelkimas migracijos krizės akivaizdoje parodo, kokia mūsų valstybė yra vieninga ir stipri“, - atskleidė A. Bilotaitė.

Informuojama, kad poreikis koordinuoti informaciją apie paramos galimybes atsirado, kai piliečiai ir įmonės panoro padėti ir nežinojo, į kokią atsakingą instituciją turėtų kreiptis.

Tikimasi, kad susisteminta informacija ir aktyviau komunikuojamos pagalbos galimybės į bendradarbiavimą įtrauks daugiau verslo įmonių bei aktyvių piliečių, o nelegalios migracijos krizė bendromis pastangomis bus įveikta lengviau.