Jungiamasi bendriems darbams, siekiant atkurti Lietuvos savarankiškumą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jungi... 2021-08-29 17:30:00, skaitė 939, komentavo 30

Jungiamasi bendriems darbams, siekiant atkurti Lietuvos savarankiškumą

Susirinkimo akimirka.

Šiaulių rajone, Gegužių kaime rugpjūčio 28 d. vyko trečioji visuomeninių ir pilietinių organizacijų sueiga. Vykusių pasitarimų pasekoje sutarta veikti kartu. Nutarta apjungti jėgas ir dirbti kartu dėl Lietuvai svarbių klausimų.

Prieš pradedant darbus organizacijos ir aktyvūs visuomenininkai sutarė dėl vienijančių vertybių: Žmogaus prigimtinių ir pilietinių teisių viršenybės, Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir joje įtvirtintų nuostatų visiškos viršenybės Lietuvos erdvėje, konstruktyvių bei draugingų santykių atkūrimo su visais kaimynais ir t.t.

Nutarta kartu veikti dėl „100 tūkstančių“ referendumo iniciatyvos įgyvendinimo ir pritarta „Jungtinio tyrimo“ atlikimui, dėl rugpjūčio 10 d. įvykių prie Seimo.

Susitikimo dalyviai vieningai pritarė ir Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro ir giminingų judėjimų kreipimuisi į Lietuvos gyventojus „Atkurkime savarankišką Lietuvą“, kuris skamba taip:

„Vilnius, 2021 metų rugpjūčio 23-oji

(Darbai, kuriuos privalės atlikti nauja legitimi Lietuvos valdžia)

Valdžios teisėtumas kyla ne vien iš laisvų rinkimų, bet, pirmiausia, iš veikimo Konstitucijos ir galiojančių įstatymų ribose, bei rinkiminių pažadų vykdymo.

Lietuvos valdžia savo potvarkiais ir įstatymais pažeidžia Konstituciją ir provokuoja visuomenę, sulaužė rašytą ir nerašytą socialinę sutartį, todėl yra neteisėta.

Lietuvos Seimui ir Vyriausybei faktiškai anuliuojant atsakomybę rinkėjams ir panaikinant „prigimtines“ žmogaus teises, piliečiai turi konstitucinę teisę ir pareigą gintis ir ginti demokratinę Lietuvos Respubliką.

Susidariusioje kritinėje situacijoje Lietuvos valdžia (Seimas bei Vyriausybė) privalo atsistatydinti arba turi būti pašalinta.

Nauja Lietuvos valdžia turi įgyvendinti šias esmines pertvarkas:

• TEISĖSAUGA
Ypatingojo prokuroro institucijos įkūrimas (JAV, Slovėnijos ir Estijos pavyzdžiu) su visuotiniuose rinkimuose renkamu tarnybos vadovu, tiesiogiai atskaitingu visuomenei.

• VIEŠOJI ERDVĖ
Nacionalinio transliuotojo grąžinimas visuomenės poreikiams.
Biudžetinio finansavimo nutraukimas visoms be išimties propagandos gamykloms.
Įstatymas apie Užsienio agentus (JAV pavyzdžiu).

• VIEŠIEJI FINANSAI
Visuotinis auditas.
Biudžeto išslaptinimas.
Viešųjų pirkimų tarnybos pertvarka.
Politinių partijų finansavimas tik iš nario mokesčio.

• STRATEGINIAI OBJEKTAI
Strateginių įmonių optimizavimas (vanduo, dujos, elektra, miškai ir t.t.).

• UŽSIENIO POLITIKA
Užsienio politika turi būti naudinga Lietuvos gyventojams, o ne kelti jiems grėsmę.

• KONSTITUCIJA
Paskelbti referendumus dėl Konstitucijos pakeitimo (ES, NATO), o taip pat dėl Seimo rinkimų įstatymo.

• RINKIMŲ TVARKA
VRK centrinis balsų skaičiavimo kompiuteris – tik valstybės (ne privačiose, kaip yra dabar) rankose.
Pakeisti VRK narių skyrimo tvarką.

Nedelsiant įvykdžius aukščiau minimas pertvarkas, Lietuva turi galimybę tapti savarankiška ir gerbiama pasaulio valstybe.

Kviečiame bendromis pastangomis įgyvendinti šiuos tikslus.

skirt.png

Bendru organizacijų ir piliečių sutarimu darbų pasiskirstymui ir našiam valdymui išrinktas pavadinimas „Susitelkimo branduolys“. Veiklos darnumui ir darbų pasiskirstymui nuo kiekvienos organizacijos paskirta iki 2 atstovų. Skelbiama, kad norinčios veikti kartu organizacijos yra mielai laukiamos.

Taip pat, atskiru kvietimu kviečiama asociacija „Lietuvos Šeimų Sąjūdis“ bendradarbiauti ir deleguoti savo atstovus į „Susitelkimo branduolį“. Organizacijas, norinčios bendradarbiauti, kviečiamos susisiekti el. paštu: susitelkimobranduolys@gmail.com.

Bendriems darbams pritarė šie „Susitelkimo branduolio“ dalyviai: „Šeimų maršas”, „PressJazz TV”, „Bukimevieningi.lt”, „Mūsų TV”, „Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centras”, Judėjimas „Aušra“, Judėjimas „Žemaičių pasipriešinimas“, judėjimas „Grupinis ieškinys”, pasipriešinimo judėjimas „NNM“, asociacija „Lietuvos visuomenės taryba“, „Kreditų unijų asociacija“, „Susitelkimas“, „Lietuvos liaudies partija”, asociacija „Lietuva yra čia“, „Gintaro pokalbiai“, „Cerebrinio paralyžiaus asociacija”, radijo stotis „Spindulys”, „Ekspertai.eu”, „Biblijos aiškinimo“ bendrija”, „Lietuvos sveikuolių sąjunga”, „Smulkaus ir vidutinio verslo asociacija”, „Lietuvos koordinatoriai” bei pavieniai aktyvūs visuomenininkai ir žiniasklaidininkai.