Apokalipsės torpeda

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-09-09 11:38:00, skaitė 1047, komentavo 24

Apokalipsės torpeda

Rusijos gynybos ministerija toliau kuria būdus, kaip panaudoti naujausią savo strateginę ginkluotę - branduolinių "Poseidon" torpedų nešėją. USA jau teikėsi įžvelgti šitą Rusijos autonominę tarpkontinentinę torpedą su branduoline galvute ne tik "Putino multikuose", bet ir savo nuotraukose iš kosmoso. USA kosminių technologijų kompanijos „Maxar Technologies“ padarytos palydovinės nuotraukos patvirtino, kad projekto 20183 specialios paskirties laivas „Akademik Aleksandrov“ ne kartą buvo atplaukęs į karinį objektą Severodvinske. Be to, palydovas nufotografavo gaminį, savo gabaritais primenantį rusišką „Apokalipsės torpedą“ - branduolinį povandeninį droną „Poseidon“ 2M39.

 

77Qq6NpKgOW7fwwgmIgODwfYagh4hiQAy8i7WKkvgxCbupkbKdPoKgEwNRGmLg-fxUFVxyze6CwhVn1h6mO6SQ55e0ewlyPbvNzqVXjet2LaXa9HDnFirN6se5os_jxJBoems-su=s0

 

Amerikoniškas „USNI News“ leidinys rašo, kad autonominis „Poseidon“ „atstovauja naujai strateginės ginkluotės kategorijai ir keičia pačią branduolinės grėsmės formą“. 

„Rusijos karinio jūrų laivyno arsenale dabar yra galingiausios autobuso dydžio branduolinės torpedos. Nors sistemos techninės specifikacijos yra neprieinamos dėl slaptumo, spekuliacijų ir dezinformacijos, tikėtina. kad naujasis ginklas veiks itin giliai po vandeniu ir bus greitas, remiantis prielaidomis, kylančiomis iš jo konstrukcijos “, - tikina MIP. 

 

rJ0d_52f8Xz8DnBFQP19Hv8LShoF7sJELJ6GlEPbFPNxnAI221VbaskBNn0Pc5B6AI_FKbJ90UQ-bESylcOvy9pI0rQYHH8lwHowlMIeprCkSSxVZgEXs0rmwtQJGggYJ1pW18gD=s0

 

Spauda taip pat tvirtina, kad darbams su branduoliniu dronu pastaraisiais metais tyrinėjimų laivo „Akademik Aleksandrov“ veikimo zonoje buvo sukurta atitinkama infrastruktūra. Tokiu būdu, naujų objektų statyba leidžia USA identifikuoti naujos Rusijos kovinės sistemos dislokavimo vietas.

„USNI News“ paskelbtas „Poseidon“ nuotraukos sukėlė ažiotažą Jungtinėje Karalystėje. 

„USA žvalgyba pažymi, kad Rusija turi tarpkontinentinę autonominę torpedą su branduolinę jėgaine ir branduoline galvute. Nuo tada, kada Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo 2015 metų kalboje pirmą kartą atskleidė informaciją apie „itin slaptos“ torpedos egzistavimą, šis grėsmingas ginklas, žinomas „Poseidon“ vardu, kelia didžiulį saugumo ekspertų susidomėjimą. Naujos nuotraukos padeda suprasti, kaip Rusija gali panaudoti savo naują ginklą “, - su trydos požymiais rašo britų bulvarinis leidinys „ Daily Express “.

Pagal Rusijos Federacijos gynybos ministerijos planus, "Poseidonus" iki jų dislokavimo vietos gabens  naujų povandeninių laivų laivynas. Pirmasis iš jų, K-329 "Belgorod", šiuo metu bazuojasi tiesiai per upę prie naujos krantinės. Povandeninis laivas atlieka eigos bandymus ir ruošiasi sonaro kalibravimui. Netoliese yra statomas antrasis „Poseidonų“ povandeninis laivas "Chabarovsk". Naujasis povandeninis laivas galės gabenti iki šešių branduolinių "Poseidon" torpedų. Galutiniame rezultate tikimasi, kad branduoliniams povandeniniams dronams-torpedoms bus pastatyti keturi povandeniniai laivai, kurie artimiausiais metais pradės patruliavimą.

Prancūzijos kariniai analitikai pasidalino savo nuomone šiuo klausimu: „Rusija ruošiasi dislokuoti naujo tipo povandeninius laivus su torpedomis, galinčiomis sukelti branduolinį cunamį“. „Rusai ir toliau augina savo milžiniško povandeninio laivyno galią. Metų pabaigoje turėtų būti nuleistas ant vandens 113 metrų ilgio ir 10 tūkstančių tonų svorio povandeninis laivas "Chabarovsk". Laivas galės gabenti 100 jūreivių įgulą ir jo kreiserinis greitis bus 50 kilometrų per valandą “,- pažymi prancūziško„ Capital“ leidimo autoriai.

"Poseidon" savyje gabenasi termobranduolinę kovinę galvutę, kurios galia yra panaši į garsiąją "Caras-bombą" («Кузькина мать» buvo apie 60 megatonų galios vietoj planuotų 100) ir gali siekti iki 100 megatonų trotilo ekvivalento galios. Kraštutinio būtinumo atveju  torpeda gali būti aktyvuota po vandeniu kelių kilometrų atstumu nuo kranto, sukeldama gigantišką (įvairiais skaičiavimais remiantis iki 900 metrų aukščio) radioaktyvų cunamį. Amerikoniško leidinio „The National Interest“ autorius taip pat išsakė prielaidą, kad „Poseidon“ galėtų būti panaudotas prieš USA lėktuvnešius. Labai greitas (panaudojant super-kavitacijos efektą, tikėtina, kad greitis po vandeniu gali viršyti 200 km/val), su branduoline ginkluote dronas gali pasirodyti esąs per sunkus taikinys amerikoniškai prieš-povandeninei gynybai. Dar daugiau, detonacijos sukeltas branduolinis cunamis gali nušluoti visą smogiamąją aviacinę laivų grupuotę - dabartinė USA pasididžiavimą ir agresijos įrankį, kuris tampa tinkamas naudoti tik prieš beginklius ir papuasus.