Neteisėta imigracija: Už kiek sidabrinių parduodate Lietuvą, ponai advokatai?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-09-12 13:10:00, skaitė 767, komentavo 22

Neteisėta imigracija: Už kiek sidabrinių parduodate Lietuvą, ponai advokatai?

Praėjusią savairę BNS pranešė apie neteisėtus migrantus aptarnaujančios advokatės Astos Astrauskienės pretenzijas Lietuvos valstybei, neva pažeidžiančiai jos klientų teises.

Susisiekimas Afganistano su Baltarusija, iš kur veržėsi nelegalai, įmanomas tik oro transportu ir turint šios šalies laikinas turistines vizas, lengva Backos ranka išduodamas norintiems „susipažinti su šios šalies įžimybėmis“, arba „pasiskiepyti nuo COVID-19“. Taip Lietuvoje atsirado beveik visi iš 4,1 tūkstančio nekviestų svečių, tapusių A.Lukašenkos vykdomo hibridinio karo su Lietuva įrankiais. Paprastai šių žmonių vežimu į Europą užsiima Sorošo finansuojamos organizacijos, samdančios advokatus, pervežėjus, juos pristatančius iki kelionės tikslo: Voketijos, Austrijos, Švedijos. Nelegalios migracijos patronuojančia organizacija yra Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) su Sorošo parenkamais teisėjais. Šiai neteisėtai migracijai, beje, juridinį pamatą paklojo praėjusios kadencijos Lietuvos Seimas, kuris pasirašė Globalios migracijos paktą.

Italijos kontradmirolas Nicola DeFelice rašo, kad nuo 2015 m. prieglobsčio ES šalyse paprašė apie 570 000 afganistaniečių, beveik išimtinai jaunų vyrų. 2020 m. Afganistano piliečiai buvo antra pagal dažnumą prieglobsčio prašytojų grupė po Sirijos piliečių. Afganistaniečiai vyrai, kuriems dažnai ypač sunku integruotis į Europos visuomenę, yra įvykdę šimtus seksualinių išpuolių prieš Europos moteris. Milijonų afganų atvykimas į Europą pranašauja didelius socialinius sukrėtimus ateityje.

O kas bus su Lietuva, kai neadekvati (o gal svetimųjų interesus aptarnaujanti?) ministrė A.Bilotaitė savo nameliuose už 725 milijonus apgyvendins 40 000 afganų?

Austrijoje (8, 36 milijoni gyventojų), kur jau gyvena 40 000 afganų, kancleris Sebastianas Kurzas pažadėjo, kad jo šalis daugiau imigrantų nepriims.

Nelegaliems imigrantams atstovaujanti advokatė A.Astrauskienė jų perkėlimui į Lietuvą naudojosi EŽTT paslaugomis - EŽTT sprendimu dėl laikinųjų apsaugos priemonių.

Reikia pažymėti, kad dar 2017 metais Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas Europos Liaudies partijos (EPP) kongrese Maltoje yra sakęs, kad Europos žmogaus teisių teismas EHCR (European Court of Human Rights) kelia „grėsmę ES piliečių saugumui“ ir kviečia migrantus. Jis pažymėjo, kad migracija tapo NVO verslu.

Vengrijos premjeras pareiškė, kad EHCR būtinos skubios reformos, nes jo nutarimai kelia „pavojų Europos tautų saugumui ir kviečia migrantus“.

Praėjusių metų balandžio mėn. įtalų dienraštis "Il Giornale" papasakojo apie organizuotą nelegalų vežimas į Europą: vos jiems sėdus į valtį prie Libijos krantų, advokatas jau įteikė skundą teismui Strasbūre.

„Il Giornale“ balandžio 21 dieną aprašomas į viešumą iškilęs „simbolinis epizodas, įvykęs per Velykas: advokatas padavė skundą į Europos žmogaus teisių teismą Strasbūre tuomet, kai pareiškėjas buvo dar pripučiamame laive.“ Dar tada, „kai laivas plaukė Viduržemio jūroje, dviem migrantams pavyko kreiptis į teisininką ir paduoti skundą žmogaus teisų teismą. Kuomet net nebuvo iškilę klausimo dėl prieglobsčio prašymo, teismo ofise dėl šios bylos buvo pateikti dokumentai.“

Kaip parodė telefonų pokalbių įrašai, advokatė, su kuria susisiekė nelegalai, ir kuri pateikė jų skundus į Strasbūro teismą, buvo Lucia Gennari, priklausanti juridinei kompanijai „Antarktida“, reziduojančiai Lacio ir Asgi ir priklausanti Asociacijai teisminių tyrimų imigracijos klausimais.

Minėti du migrantai kreipėsi į advokatę naktį iš balandžio 8 į 9 dieną, kuomet jų pripučiama valtis išplaukė iš Al Khoms uosto.

Manau, kad Valstybės Saugumo departamentas turėtų išsamiau pasidomėti advokatės Astos Astrauskienės telefonų pokalbiais su afganistaniečiais, jos tiesioginiu dalyvavimu hibridiniame kare su Lietuva Lukašenkos pusėje, nustatyti, kas finansuoja šią antivalstybinę veiklą, iš kur byra Judo sidabriniai?