A. Veryga sugalvojo inovaciją – vyresniems žmonėms mokėti po 100 eurų už dūrį į petį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/avery... 2021-09-24 12:55:00, skaitė 834, komentavo 39

A. Veryga sugalvojo inovaciją – vyresniems žmonėms mokėti po 100 eurų už dūrį į petį

A. Veryga. Nuotr. facebook.com

Nesiliaujant siausti pasaulinei koronaviruso pandemijai, Vyriausybė svarsto, ar nereikėtų vėl visur visiems grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą.

Šiuo metu specialistai vykdo analitinį darbą, bus bandoma nustatyti tokio privalomo kaukių dėvėjimo būtinybę ir pateikti rekomendacijas premjerei Ingridai Šimonytei bei visiems ministrams.

Tačiau kol vyksta analitinis darbas, opozicijoje esantys politikai abejoja, ar kaukės padės suvaldyti virusą ir siūlo konstruktyvesniu būdus kovoti su pandemija.

Buvęs Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga LNK teklevizijai išaiškino, kad nereikia sureikšminti kaukių, tačiau svarbiausia išvakcinuoti visus dar neišvakcinuotus senolius.

„Šiandien mes vakcinas turime ir per vasarą nepadarėme darbų, kuriuos labai svarbu buvo padaryti“, - pasakė žaliasis valstietis.

Politikas siūlo, kad mobiliosios komandos pas senjorus vežiotų ne tik vakcinas, kurias iš karto į petį suleistų prityrę vakcinų leidino specialistai.

A. Verygos teigimu, kiekvienam, kuris vyresni nei 65 metai, mobiliosios komandos galėtų dovanų atvežti dovanų 100 eurų, jei žmogus nesipriešina dūrio už laisvę į petį procedūrai.

„Registruota pataisa dėl finansinio paskatinimo žmonėms, kurie vyresni nei 65 metai. Seimas turi tokią galimybę skubos tvarka imti ir svarstyti“, - atskleidė žaliasis valstietis savo sumanymą, kaip galima būtų kovoti su pandemija.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad „gerais norais kelias į pragarą grįstas“.

Jo teigimu, jei būtų sumokėta žmogui už vieną vakcinos suleidimą į petį 100 eurų, tada ir už antrą, ir už trečią, ir už ketvirtą ir visus kitus skiepus taip pat kiekvienas pagyvenes žmogus norėtų gauti 100 eurų.

Be to, lieka neaišku, jei būtų įgyvendinamas A. Verygos planas, ar nereikėtų sumokėti po 100 eurų ir visiems tiems vakcinuotiems vyresniems negu 65 metai, kurie iki šiol atkišdavo pečius už laisvę be jokio atlygio.

„Labai yra sunku pasakyti, kur mes nukeliautume toliau. Nes mes jau kalbame apie įtikinimą skiepytis toliau nevienkartinį“, - pasakė A. Dulkys.

Šaltiniu teigimu, politikos kuluaruose jau sklando svarstymai, kad dovanomis privilioti prie vakcinų galima būtų ir nepilnamečius vaikus. Tačiau reikia apsispręsti, kas vaikams geriau tiktų – saldainiai, sausainiai, bandelė, kramtoma guma ar nemokami pusryčiai McDonald's restoranuose.

Susiję:

Nepamirškime 2019 m. A. Verygos pasirašyto įsakymo dėl pasirengimo pandemijai programos 2019-2023 metams

veryga-jpeg.jpg