15 minučių Lietuvos prezidento neapykantos Rusijai ir Baltarusijai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/15-m... 2021-09-26 21:58:00, skaitė 441, komentavo 1

15 minučių Lietuvos prezidento neapykantos Rusijai ir Baltarusijai

Lietuvos prezidento pareigas einantis Gitanas Nausėda iš JT Generalinės Asamblėjos tribūnos politiniais prakeiksmais plūdo savo artimiausias kaimynes – Baltarusiją ir Rusiją

Gitanas Nausėda didžiąją savo kalbos dalį skyrė pasaulio bendruomenės kurstymui prieš Baltarusiją ir Rusiją. Bet nė žodžio apie Kiniją. Pasak jo, Aleksandras Lukašenka yra neteisėtas prezidentas ir tironas, kuris imasi hibridinio karo su Baltijos šalimis ir Lenkija pasitelkdamas migrantus, bėgančius iš Artimųjų Rytų ir Afganistano.

O Rusija yra baisi agresorė, kuri išplėšė Krymą iš Ukrainos, o Abchaziją ir Pietų Osetiją iš Gruzijos. O čia dar reikia galvoti apie skiepus, klimatą ir badaujančius vaikus. Apskritai Lietuva yra už taiką pasaulyje! Valio, draugai! Beveik tuščioje JT Generalinės Asamblėjos salėje iš tribūnos skambėjo Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos kalbos santraukos. (Žodžiu, kalbą galima rasti oficialioje prezidento svetainėje.)

Keista, kad Jo Ekscelencija nešaukė: „Laisvę Tibetui ir Taivanui!“ „Per šias 15 minučių, kai turime kreiptis į pasaulį, turime pasakyti apie tai, kas svarbu mums ir visam pasauliui. Aš tai padariau“, – sakė Lietuvos prezidentas, atsakęs į Lietuvos žurnalistų klausimus po oficialios kalbos.

Tai yra, pasirodo, kad Lietuvos prezidentui nerūpi Taivano laisvė tiek, kiek dėl to rūpinasi valdantieji konservatoriai ir liberalai? O kas per pareiškimai JT Generalinės Asamblėjos nuošalyje apie kažkokį „aštrių kampų išlyginimą“ tarp Vilniaus ir Pekino?

Ar jūs, pone Nausėda, nesekate to, kas vyksta pasaulyje? JAV kartu su Didžiąja Britanija ir Australija kuria naują karinį-politinį bloką AUKUS prieš komunistinę Kiniją ir jos klastingus planus užgrobti Taivaną, kaip tai padarė Rusija su Krymu.

„Suprantu bandymą padidinti Indijos ir Ramiojo vandenyno stabilumą, o AUKUS susitarimas yra bandymas to pasiekti, tačiau jis neturėtų būti įgyvendinamas NATO bendradarbiavimo formatu“, – Lietuvos žiniasklaida cituoja Gitano Nausėdos interviu CNN ištraukas.

Aišku, gaila, kad Lietuva nebuvo pakviesta į šį naują bloką kaip smegenų centras. Bet nieko, Vilnius ir Šiaurės Atlanto aljanso rėmuose visam pasauliui vis tiek parodys, kaip reikia kovoti prieš agresorius ir diktatorius! O Lietuva tikrai liks viena atsiradus atotrūkiui tarp Europos Sąjungos ir naujojo karinio bloko. Visi žino Lietuvos žodžio svarbą ES ir NATO.

„Mes padarysime viską, kas įmanoma, kad palaikytume atvirą dialogą“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Sprendžiant iš vaizdo įrašų, Gitano Nausėdos kalbos Generalinės Asamblėjos salėje buvo klausomasi pusiau snaudžiant, o pabaigoje net negriaudėjo audringi ir ilgi plojimai. Tačiau liberalų konservatorių valdančiosios koalicijos viršūnė įdėmiai klausėsi Nausėdos kalbos ir dabar, matyt, ruošiasi prezidentui pateikti svarių pretenzijų.

Liberalai turėtų paklausti, kodėl savo kalboje Lietuvos prezidentas nė žodžio nepasakė apie gėjų, lesbiečių ir kelių dešimčių kitų lyčių atstovų teises?! Net pats JAV prezidentas Džo Baidenas kalbėjo apie šią pasaulio problemą! Vien dėl šio abejingumo LGBT bendruomenės engiamiems asmenims galima pradėti prezidento Nausėdos apkaltos procedūrą.

Taigi, grįžus į Lietuvą, valstybės vadovui, matyt, teks išgirsti dar kritikos savo adresu dėl to, kad jis ne itin adekvačiai atstovauja šaliai tarptautinėje arenoje. O įvairiuose viršūnių susitikimuose Lietuvos vardu turėtų kalbėti arba užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, arba pati ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Jie tikrai nepadarys gėdos Lietuvai pasaulinės LGBT bendruomenės ir viso demokratinio pasaulio akyse.

SN inf.