Aurimas Guoga: Prisiekime sau, kad Pišas pateks į teismą

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-10-05 17:05:00, skaitė 768, komentavo 7

Aurimas Guoga: Prisiekime sau, kad Pišas pateks į teismą

Europoje susiformavo tradicija toleruoti valdovų nusikaltimus. Rusijoje ir apskritai valdovo nusikaltimai būdavo prilyginami įstatymui. Vakarų Europoje išliko supratimas kada kokie valdovo veiksmai pažeidžia įstatymą, tačiau ir ten karalius retai kada turėdavo atsakyti.

Valdantieji gana patogiai jausdavosi ir tebesijaučia atlikinėdami nusikaltimus. R. Karbauskis kalba kad Lietuvoje yra neliečiamųjų klanas, kuriems įstatymai negalioja.

Pišo vyriausybė vykdo visokių savo užsienio šeimininkų nurodymus, įskaitant ir tuos kurie pažeidžia Konstituciją. 

Nutarė mus gelbėti nuo gripo atmainos, nors jų niekas neprašė. O jie ir nesiteiravo. Gelbėja prieš mūsų valią. Gelbėja taip, kad labai daug žmonių praranda sveikatą, suserga ar net miršta nuo ko gelbėjo. Pišas su savo Dulkiu turi tik vieną atsaką - savo įpliekstą ugnį gesinti benzinu.

Praėjusio amžiaus viduryje Europą sukrėtė Niurnbergo procesas. Berods pirmą kartą istorijoje valdantieji stojo prieš teisingą teismą. Žinoma, iki tol būdavo atvejų, kai buvęs valdovas patekdavo į teismą tam kad ten jį parodymui nulinčiuotų. Čia pirmą kartą istorijoje teisingas nusikaltimų įvertinimas. 

Niurnbergo procesas leido išrauti nacizmą su šaknimis.

Deja, tokio proceso nesulaukė komunizmas, todėl jis gana daug kur prisikėlė.

Aišku, politinis gyvenimas išliks toksiškas, jeigu čia nebus aiškios ribos tarp sąžiningų piliečių ir nusikaltėlių. Tik įsivaizduokite mūsų gyvenimą, kur vagis ar smurtautojas paprastai išvengia teisinės atsakomybės. Pragaras, ar ne? 

Toks pragaras dabar yra politikos srityje. Šią ydingą tradiciją privalome užbaigti. Nusikaltėlis valdžioje, ypač nusikalstama ideologija, kuria jis prisidengia nusikaltimams vykdyti, turi visuomet susilaukti tribunolo. Tik tai gali apsaugoti ir užtikrinti įstatymo viršenybę.

Todėl kviečiu sau prisiekti, kad nenuleisime rankų kol Pišas, kuoktservatorių klika su jų sėbrais liberalalais nesės į teismo suolą ir nesulauks teisingos bausmės. Jei jie žinos apie tokį mūsų ryžtą, tai žinoma juos gerokai prilaikys.