Nesivakcinuojantys nuo koronaviruso iš dalies yra žudikai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nesiv... 2021-10-16 22:02:00, skaitė 503, komentavo 5

Nesivakcinuojantys nuo koronaviruso iš dalies yra žudikai

M. Navickienė (kairėje). Nuotr. facebook.com

Nenorintys vakcinuotis nuo koronaviruso yra atsakingi už numirusius žmones nuo Covid-19 ligos.

Tokios nuomonės laikosi Žmonių partijos lyderio Garbrieliaus Landsbergio širdies dama, kita šios partijos atstovė, Socialinių reikalų ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Iki dabar Lietuvoje nuo koronaviruso šalyje mirė 5 tūkst. 376 gyventojai.

„Ministrė yra įsitikinusi, kad žmonių sprendimas nesiskiepyti gali būti paveiktas.“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Navickienė: antivakseriniai judėjimai turėtų prisiimti dalį atsakomybės už žmonių netektis“.

Moteris prisipažino „nesididžiuojanti ir tikrai nemąstanti“, kad skatinamojis priemonė – 100 eurų išmoka senoliams, kad pastarieji leistųsi būti išvakcinuoti – yra tobula.

„Tačiau ji turi potencialą tapti veiksminga papildoma skiepų skatinimo priemone ir būtent dėl to valstybė privalo ją išbandyti“, - įsitikinusi politikė.

Pasak ministrės, „tai yra papildoma priemonė, kuri gali suveikti“.

„Manau, kad dabar turime naudoti visas priemones tam, kad būtų suvakcinuota kuo didesnė mūsų visuomenės dalis. (...) Jų (senjorų) imunitetas mums nėra žinomas. Vadinasi, jie nepasiskiepiję. Galimai neturi imuniteto ir yra stipriai pažeidžiami. Tie žmonės daugiausia serga, daugiausia guli reanimacijos lovose ir yra dvigubai didesnis jų mirštamumas negu visų kitų amžiaus grupių“, - išaiškino M. Navickienė.

Ji prisipažino, kad jai asmeniškai svarbų vaidmenį suvaidino „įvykusi ekspertų rekomendacija dėl trečiojo, palaikomojo, skiepo tam, kad užtvirtintų imunitetą“..

„Įvertinę tiek ekspertų siūlymus, tiek matydami, kokia yra reali situacija, ją (išmokos idėją) pasiūlėme. Svarbų vaidmenį suvaidino, bent jau man asmeniškai, įvykusi ekspertų rekomendacija dėl trečiojo, palaikomojo, skiepo tam, kad užtvirtintų imunitetą. Tada galėjome skatinti ne tik žmones, kurie naujai priims sprendimą vakcinuotis, bet ir nepalikti tų žmonių, kurie yra sąmoningi ir be materialinės paskatos priėmė sprendimą saugoti save ir kitus“, - išaiškino ministrė.

M. Navickienė neabejoja, kad „žmonių sprendimas nesiskiepyti gali būti paveiktas“.

„Ministrė primena, kad negalima pamiršti ir kitų Vyriausybės taikytų priemonių: tiesiogiai kreiptasi į žmones, Sveikatos apsaugos ministeriją, organizuotos kampanijos, aplankyti šalies regionai – skiepytis skatino bei vakcinų naudą aiškino šeimos gydytojai, nuomonių lyderiai“, - rašome Landsbergių leidinyje.

primena, kad jau keletas mėnesių iš eilės Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys niekaip negali pateikti informacijos, kiek ir už kokius konkrečius darbus sumokėjo minėtiems nouomonių formuotojams, kad pastarieji reklamuotų vaistus ir skatintų jų vartojimą.

Keli susiję:

Projektas „Liudijimai“ (besidomintiems vakcinomis ir vakcinavimu nuo Covid-19 ligos)

Dulkys pranešė tikįs, kad gyventojai jam atleis už visa tai, ką jis pridirbo, todėl tęsia kovą toliau

Dulkys paklausė nesivakcinavusių žmonių, koks jų planas ir kaip jie ruošiasi gyventi toliau?

Dulkiui priminta, kad nėra gerai nesilaikyti įstatymų, neteikiant prašomos informacijos

SAM niekas ragelių nekelia, Dulkys bando apsimesti debiliuku

P. S.